Cum vrea Ministrul Educatiei sa "Abrambureasca" grila de salarizare a profesorilor

Cum vrea Ministrul Educatiei sa

Dupa ce a tiparit manualul de Sport, dar a lasat elevii fara cartile de Romana si Matematica, acum a anuntat ca se ia in calcul ca profesorii din scolile de renume sa fie incadrati pe o grila diferita de salarizare fata de restul cadrelor didactice. Asta pentru ca nu in toate scolile elevii au acelasi potential intelectual, iar de multe ori efortul pe care il depune zilnic un dascal de la o scoala de cartier este mult mai mare decat al unuia care preda unor elevi eminenti. Este mult mai bun decat un profesor de o scoala din centru, unde vin copii supradotati, pregatiti la meditatii, pe care ii ia de la nota 9.00 si ii duce la 10.00.

acum 44 luni (13 Sep 2017)

Dupa ce a tiparit manualul de Sport, dar a lasat elevii fara cartile de Romana si Matematica, acum a anuntat ca se ia in calcul ca profesorii din scolile de renume sa fie incadrati pe o grila diferita de salarizare fata de restul cadrelor didactice.

Ministrul a punctat ca ideea ii apartine Ecaterinei Andronescu, iar aceasta a confirmat, explicand ca gandul "a batut-o" cu prilejul manifestarilor prilejuite de implinirea a 150 de ani de la infiintarea Colegiului National "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzau.

Cum era de asteptat, propunerea i-a revoltat pe profesori, care spun ca masura este discriminatorie. Asta pentru ca nu in toate scolile elevii au acelasi potential intelectual, iar de multe ori efortul pe care il depune zilnic un dascal de la o scoala de cartier este mult mai mare decat al unuia care preda unor elevi eminenti. Declaratia ministrului este mai degraba populista, decat una care are o baza bine definita din punct de vedere legislativ. In momentul in care esti pe viata in sistemul de invatamant asta nu serveste unei bune calitati a scolii", a explicat, pentru "Adevarul", expertul in Educatie Marian Stas.

De aceeasi parere este si fostul ministru al Educatiei, Mircea Miclea, care spune ca salarizarea diferentiata dupa performante i-ar dezavantaja pe dascalii care lucreaza in conditii foarte grele la tara sau in scolile de cartier.

"Este o masura gresita, din punct de vedere stiintific, si discriminatorie, din punct de vedere etic si profesional. Este un dispret total fata de dascalii care stau la tara sau la scoli de periferie. Un dascal este extraordinar daca reuseste intr-o astfel de scoala sa duca un copil de la nota 4.00 sau 5.00, la nota 7.00 sau 8.00. Este mult mai bun decat un profesor de o scoala din centru, unde vin copii supradotati, pregatiti la meditatii, pe care ii ia de la nota 9.00 si ii duce la 10.00. Cristina Tunegaru afirma ca adevarata performanta este sa aduci pe linia de plutire un elev s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro