Cum vrea galateanul care a slabit 80 de kilograme si a devenit profesor de fitness sa ajute romani supraponderali

Cum vrea galateanul care a slabit 80 de kilograme si a devenit profesor de fitness sa ajute romani supraponderali

"Inainte de septembrie 2009, atinsesem pragul de 180 de kilograme. Pentru ca instructorul de finess vorbeste din propria experienta: "Nu exista grad de comparatie in ceea ce priveste starea psihica la 180 de kilograme si starea de acum, la 100 de kilograme. Inainte eram negativist, trist, fara pofta de viata, fara viziune..Acum, un exemplu, cred, pentru cei care-si doresc sa faca o schimbare, un prieten bun, o persoana de incredere, sunt inconjurati de oameni minunati, de oameni frumosi", ne-a marturisit Victor Stefan.

acum 89 luni (28 Dec 2015)

"Inainte de septembrie 2009, atinsesem pragul de 180 de kilograme. Pur si simplu ma trezeam dimineata, plecam la scoala, mancam dimineata orice apucam, totul pe fuga, prieteni aveam foarte putini, nimeni nu ma invita in oras, nu reuseam sa am o viata sociala.

Asta isi aminteste galateanul Victor Stefan despre viata lui in Italia, acolo unde a stat cu parintii pana la varsta de 18 ani. Numarul mare de kilograme aducea un numar mare de probleme, complexe, frustrari. "Primii pasi i-am facut in momentul in care mi-am imaginat unde voi fi peste cinci ani de zile. La 180 de kilograme nu puteam facem nimic altceva decat sa merg pe jos. Imi lua 45 de minute pentru a parcurge 3 kilometri pe jos. Apoi am inceput sa ma provoc, sa maresc kilometri parcursi si sa-mi scriu evolutia pe foaie.

In primele 10 luni a reusit sa slabeasca 30 de kilograme. Apoi s-a lovit de o noua provocare - le-a numit barierele evolutiei. "Cu cat urci pe o treapta, fiecare treapta are nivelul ei de dificultate. Ca sa treci mai sus ai nevoie sa completezi acele nivele, precum un joc. Mereu m-am lovit de noi si noi provocari, care m-au tinut pe loc atata timp cat sa-mi invat lectia din aceea provocare. Si-a dat seama ca l-ar face fericit sa ajute oameni, mai ales cei care sunt obezi sau supraponderali si trec prin aceleasi dificultati ca si el. "Vreau sa ajut cat mai multe persoane sa evite calvarul celor 180 de kilograme pe care le-am avut eu. Initial am fost patru oameni, iar dupa o saptamana eram deja de cinci ori mai multi. Urmeaza un turneu prin cele mai importante orase ale tarii, acolo unde tanarul isi va prezenta proiectul si isi va oferi ajutorul celor care au nevoie de consiliere in acest sens. Pentru ca instructorul de finess vorbeste din propria experienta: "Nu exista grad de comparatie in ceea ce priveste starea psihica la 180 de kilograme si starea de acum, la 100 de kilograme. Inainte eram negativist, trist, fara pofta de viata, f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro