Cum voteaza cei plecati din tara. Medic in Franta: "Un vot constient anuleaza un mort sau un asistat plimbat cu autocarul"

Cum voteaza cei plecati din tara. Medic in Franta:

Din aceasta perspectiva, cred si ca participarea politica a cetateanului nu trebuie sa se opreasca la vot, el trebuie sa ramana atent si activ la propunerea legilor si la activitatea alesilor, trebuie sa ramana in dialog, sa propuna sau sa conteste. Sigur, asta presupune un alt tip de educatie, o mai mare autonomie economica a individului si mai multa libertate de miscare si de decizie, dar totul incepe prin implicare, cu interesul pentru politica, asa ca aleg sa ma implic, aleg sa votez. M-am inscris si ca observator pentru ziua alegerilor si astept raspunsul pentru acreditare.>> Ceea ce m-a facut sa imi doresc si mai mult sa ma duc sa votez!

acum 95 luni (29 Oct 2014)

>

Altfel ei, cei plecati, muncesc zi lumina respectind cu sfintenie regulile unei alte societati, intr-o limba straina pe care au invatat-o tirziu, dar atit de bine incit au ajuns sa-si viseze ingrijorarile, cosmarurile, cu vorbe de imprumut.

Am vrut sa stiu in jurul meu daca cei care au ales sa traiasca departe de tara se duc sau nu la vot si cum isi motiveaza optiunea.

Sirul de kilometri pe care ar trebui sa-l parcurga sunt un straniu cordon ombilical. Intre ei si Romania, intre starea lor de profunda trezie civica si anestezia amputarii de tara.

Nu, nu ma voi duce sa votez. Bogdan, medic, regiunea pariziana:

>

Singura optiune pentru demnitate si dreptate e Macovei. Radu, profesor, Grenoble:

>

Ce rost are sa pierdem timpul la vot? David, antreprenor in constructii, regiunea pariziana:

>

Gestul de a vota este util pentru mine personal, pentru ca e prima data cand votez pozitiv. Olivia, specialist in marketing si comunicare, Paris:

>

Oricum stiu cu cine votez si mai ales cu cine nu votez. Florin, medic, Chartres:

>

Directia pe care Romania ar imbratisa-o va fi dezastruoasa, daca tara ar fi condusa de un presedinte plagiator, lipsit total de simtul valorilor. Axia Marinescu, pianista, Paris:

>

Voi vota. Ciprian, profesor, Bretania:

< Pentru ca le este frica de noi. Cit de prosti am fi daca nu am merge la vot?>> Sanda Veber, antropolog cineast, Paris:

Unul dintre ei mi-a cistigat mai mult increderea decit ceilalti. Ma duc pentru ca votul, desi nu este o obligatie, este o datorie si o responsabilitate, datoria cetateanului de a participa la viata politica a tarii, responsabilitatea pe care si-o asuma pentru a face ca lucrurile sa evolueze.

Politica, pentru mine, este o activitate cetateneasca, in primul rand si de-abia in al doilea, este munca celor alesi si p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro