Cum vor sa scape de interceptari avocatii ginecologilor din Vaslui care isi umileau pacientele sarace, facandu-le "scroafe", "vaci" si "proaste"

Cum vor sa scape de interceptari avocatii ginecologilor din Vaslui care isi umileau pacientele sarace, facandu-le

Avocatii celor trei medici ginecologi au solicitat excluderea interceptarilor care au fost folosite in probatoriul administrat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, invocand Decizia 51/2016 a Curtii Constitutionale a Romaniei, prin care s-au declarat neconstitutionale interceptarile realizate de Serviciul Roman de Informatii in dosarele instrumentate de procurorii Ministerului Public. "Din analiza convorbirilor interceptate, coroborate cu restul mijloacelor de proba administrate in cauza rezulta, dincolo de orice dubiu, faptul ca inculpatele in cauza s-au indepartat de mult de Juramantul lui Hipocrate, uitand menirea si nobletea meseriei lor si actioneaza in marea majoritate a cazurilor in scop personal, doar cu intentia de a realiza profituri materiale, indiferent de situatia medicala si financiara a pacientilor pe care ii trateaza si pe care ii considera simple obiecte, folosind la adresa pacientilor apelative jignitoare", au aratat procurorii in materialul de urmarire penala. "In aceeasi conversatie, chiar ii explica martorului faptul ca dupa trecerea unei perioade de doua luni de zile de la momentul interventiei, nu se mai poate verifica modalitatea reala in care acesta a fost produs, demonstrand un modus operandi aprofundat in timp, generat atat de pregatirea medicala de specialitate, cat si de intentia de a-si completa veniturile intr-un mod ilicit", au precizat procurorii. In urma flagrantului organizat pe data de 9 februarie 2015, Simona Botez a fost prinsa la scurt timp dupa ce a primit 1.500 lei de la un investigator folosit de anchetatori, pentru a efectua o intrerupere de sarcina de 17 saptamani, interventie ilegala, avorturile fiind permise pana la 14 saptamani, Codul Penal pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, Pe aceeasi tema: FOTO Doi ginecologi de la Spitalul Judetean Vaslui, retinuti pentru luare de mita: doctoritele Botez si Andrei, in arest.

acum 83 luni (16 Apr 2016)

Avocatii celor trei medici ginecologi au solicitat excluderea interceptarilor care au fost folosite in probatoriul administrat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, invocand Decizia 51/2016 a Curtii Constitutionale a Romaniei, prin care s-au declarat neconstitutionale interceptarile realizate de Serviciul Roman de Informatii in dosarele instrumentate de procurorii Ministerului Public.

Avocatii medicilor au aratat ca interceptarile telefonice si ambientale in acest dosar se lovesc de nulitate pe motiv ca au fost realizate SRI. In replica, reprezentantul Ministerului Public a solicitat instantei sa respinga solicitarea acuzarii, aratand ca nulitatea invocata de avocati nu mai poate fi sustinuta, exceptiile putand fi invocate doar in procedura camerei preliminare.

Interceptarile umilintei

Convorbirile telefonice in care doctoritele Simona Botez si Doina Andrei au fost interceptate arata dincolo de latura penala a faptelor, dispretul pe care acesetea il manifestau fatp de pacientele sarace, dela care nu primeau mita.

"Din analiza convorbirilor interceptate, coroborate cu restul mijloacelor de proba administrate in cauza rezulta, dincolo de orice dubiu, faptul ca inculpatele in cauza s-au indepartat de mult de Juramantul lui Hipocrate, uitand menirea si nobletea meseriei lor si actioneaza in marea majoritate a cazurilor in scop personal, doar cu intentia de a realiza profituri materiale, indiferent de situatia medicala si financiara a pacientilor pe care ii trateaza si pe care ii considera simple obiecte, folosind la adresa pacientilor apelative jignitoare", au aratat procurorii in materialul de urmarire penala.

Intr-o convorbirea telefonica cu investigatorul sub acoperire, Simona Botez ii explica acestuia cum sa-si convinga presupusa amanta, insarcinata in 13 saptamani, sa faca avort . "In aceeasi conversatie, chiar ii explica martorului faptul ca dupa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro