Cum vor fi solutionate contestatiile la concursul pentru functiile de directori de scoli

Cum vor fi solutionate contestatiile la concursul pentru functiile de directori de scoli

Si tot pentru eliminarea unor posibile fraude, din comisiile de solutionare a contestatiilor, constituite la nivel judetean si in Capitala, vor face parte alte persoane decat cele prezente in comisiile de concurs, respectandu-se structura si componenta prevazute de metodologia de concurs. In situatia in care un candidat inscris la doua sau mai multe unitati de invatamant (sau la aceeasi unitate de invatamant pe doua functii) doreste sa conteste proba de interviu pentru toate unitatile de invatamant/functiile pentru care a concurat, depune separat cate o contestatie pentru fiecare unitate, respectiv functie.

acum 45 luni (22 Nov 2016)

Candidatii la concursul pentru directori au aflat, la sfarsitul saptamanii trecute, rezultatele la proba de interviu, singura care poate fi contestata.

"Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care sa genereze o ierarhizare corecta a candidatilor, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a decis ca evaluarea acestor contestatii sa fie facuta de o comisie din alt judet decat cel in care a fost sustinuta proba. Arondarea contestatiilor depuse de candidati a fost stabilita de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si comunicata inspectoratelor scolare judetene", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS).

Si tot pentru eliminarea unor posibile fraude, din comisiile de solutionare a contestatiilor, constituite la nivel judetean si in Capitala, vor face parte alte persoane decat cele prezente in comisiile de concurs, respectandu-se structura si componenta prevazute de metodologia de concurs.

"Avand in vedere faptul ca aceste comisii solutioneaza contestatiile depuse de candidati dintr-un alt judet, in componenta lor pot intra reprezentanti ai autoritatilor publice locale din orice localitate din cadrul judetului, care au studii universitare. De asemenea, cadrele didactice pot fi selectate din unitati diferite de invatamant din oricare dintre localitatile judetului", se mai arata in document. In situatia in care un candidat inscris la doua sau mai multe unitati de invatamant (sau la aceeasi unitate de invatamant pe doua functii) doreste sa conteste proba de interviu pentru toate unitatile de invatamant/functiile pentru care a concurat, depune separat cate o contestatie pentru fiecare unitate, respectiv functie. Anchete penale pentru fraudarea concursului

Masurile de prevedere ale MENCS nu sunt lipsite de fundament. Cred ca suntem datori profesorilor cu un raspuns clar referitor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro