Cum vor autoritatile sa treaca peste noul val de ninsori

Cum vor autoritatile sa treaca peste noul val de ninsori

Toate masinile care vor bloca tramvaie, troleibuze, autobuze, transportul in comun in general, alte cai de acces, de asemenea, vor fi ridicate pana la aprobarea acestor norme de catre consiliile locale, respectiv general, de catre o platforma aflata la Administratia Strazilor si care va putea sa actioneze urgent", a anuntat ieri Gabriela Firea, la comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei. Pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti, Calarasi si Constanta, meteorologii au emis inca de luni o atentionare de tip Cod galben, de la ora 23.00, si este valabila pana marti la ora 14.00.

acum 40 luni (16 Jan 2017)

Un nou val de ninsori si viscol va lovi sudul Romaniei. Este prognoza facuta de meteorologi, care a pus pe jar autoritatile ce au decis sa ia masuri speciale inclusiv impotriva soferilor care, in lipsa locurilor de parcare, isi lasa masinile pe carosabil.

Si tot pentru decongestionarea traficului, in conditiile in care sunt asteptate ninsori si aici elevii din Capitala vor putea merge la scoala marti si miercuri cu o ora, o ora si jumatate intarziere. In tara, ca si la episoadele trecute de ninsoare autoritatile iau in calcul inchiderea unor portiuni de drum, inainte ca zapada sa se astearna, iar soferii sa fie blocati. Firea: Masinile care blocheaza traficul vor fi ridicate

Cu lectia invatata dupa ultimele ninsori, primarul general al Capitalei a anuntat, luni, noi masuri menite sa usureze interventia utilajelor de deszapezire. Concret, masinile care blocheaza circulatia si mijloacele de transport vor fi ridicate de o platforma a Administratiei Strazilor. Toate masinile care vor bloca tramvaie, troleibuze, autobuze, transportul in comun in general, alte cai de acces, de asemenea, vor fi ridicate pana la aprobarea acestor norme de catre consiliile locale, respectiv general, de catre o platforma aflata la Administratia Strazilor si care va putea sa actioneze urgent", a anuntat ieri Gabriela Firea, la comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei.

Firea a dat ca exemplu un incident petrecut chiar ieri, cand linia de troleibuz 70 a fost blocata de un autoturism timp de doua ore. "O parte dintre conducatorii auto au inteles sa-si lase masinile ori pe linia de tramvai, ori pe linia de troleibuz, ori blocand statiile RATB. Linia de troleibuz 70 a foat blocata doua ore, de la 6 dimineata pana la 8.10, de un autoturism in zona Bulevardului Basarabia. (...) Inteleg ca este greu, ca este iarna, nu e prima iarna pe care o depasim, dar nici sa-ti lasi masina si sa blochezi accesul atator cetateni l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro