Cum vopsim natural ouale de Paste: metodele inedite pe care le foloseau bunicii nostri

Cum vopsim natural ouale de Paste: metodele inedite pe care le foloseau bunicii nostri

Se pune in recipientul cu vopsea, se lasa 15-20 de minute, apoi se scoate, se indeparteaza ciorapul si frunza si se unge cu putina slanina sau cu un tifon imbibat in ulei.

acum 70 luni (6 Apr 2015)

Cel mai cunoscut ingredient natural pentru vopsirea oualor sunt foile de ceapa, iar culoarea obtinuta este maroniu deschis sau galben. Foile se fierb bine, apoi se strecoara si, in lichidul obtinut, se pun ouale fierte si se mai lasa pe foc aproximativ 15-20 de minute. La sfarsit, se ung cu o bucatica de slanina, pentru luciu. "La ouale vopsite in foi de ceapa vopseaua nu se ia pe mana, cum se intampla cu cele din comert, ramane oul curat. La fel, dupa ce se fierb se strecoara si ouale gata fierte se mai lasa pe foc, in lichidul astfel obtinut, 15-20 de minute. Se fierb bine, se strecoara, iar procedeul este apoi acelasi ca si in cazul oualor vopsite cu foi de ceapa sau urzici. La fel, oua rosii se pot obtine si din fiertura concentrata de sfecla rosie. Si aici este acelasi procedeu, in fiertura strecurata se pun ouale gata fierte si se mai tin pe foc 15-20 de minute. Frunza se aplica pe oul fiert, iar acesta se imbraca apoi intr-o bucata de ciorap subtire foarte bine intins, apoi se leaga cu ata. Se pune in recipientul cu vopsea, se lasa 15-20 de minute, apoi se scoate, se indeparteaza ciorapul si frunza si se unge cu putina slanina sau cu un tifon imbibat in ulei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro