Cum vede un chirurg estetician femeile si frumusetea: "Mi-ar placea sa le simt mult mai stapane pe ele"

Cum vede un chirurg estetician femeile si frumusetea:

Dupa ce ii citesti blogul, ii urmaresti interventille televizate si discuti cu el despre frumusete si minunea de a fi medic, Mihai Aschilian continua sa surprinda prin modestie, profesionalism si blandete. Legat de goana dupa un chip si un corp frumos, chirurgul Mihai Aschilian spune ca "un fizic mai frumos nu creste durata de viata a unei casnicii, nu iti asigura promovarea in functia de CEO la locul de munca, nu iti aduce admiratia copiilor si dragostea lor neconditionata. Indiferent de parcursul profesional pe care l-as fi avut in strainatate sau de succesul care ar fi venit, acestea nu ar fi fost suficiente pentru ca nu as fi avut de unde sa ma "hranesc" cu energie, cu pofta de viata, cu fericire. Felul in care a fost privit corpul femeilor ofera o imagine de ansamblu asupra modului de gandire al civilizatiilor, mod de gandire care s-a schimbat de la epoca la epoca, de la natiune la natiune, chiar de la persoana la persoana. Torturi de nedescris, la "fabrica de miss": ce se ascunde in spatele zambetului perfect al fetelor de pe podiumurile concursurilor de frumusete In Venezuela, tara care detine recordul de titluri castigate la cele mai importante competitii internationale de frumusete, exista asa-zisele "fabrici de frumusete", in care tinerele, cu varste curprinse intre cinci si 29 de ani, recurg la metode brutale pentru a atinge standardul de perfectiune a unei adevarate Miss World, scrie "Daily Mail" intr-un amplu material.

acum 118 luni (15 Dec 2014)

Dupa ce ii citesti blogul, ii urmaresti interventille televizate si discuti cu el despre frumusete si minunea de a fi medic, Mihai Aschilian continua sa surprinda prin modestie, profesionalism si blandete. E mai mult decat constient ca e greu sa se lupte cu superficialitatea care ne inconjoara, fapt care-l marturiseste si pe blogul sau in acelasi stil simplu si prietenos cu care se exprima si in realitate. Aceasta lectie dura a invatat-o din primii ani de viata cand a avut un accident rutier care i-a afectat un picior si a fost nevoit sa petreaca mult timp prin spital o perioada buna, ceea ce pentru un copil nu e deloc usor.

"Pentru un copil, acea lunga perioada de recuperare este mult mai dificil de infruntat. In timpul studiilor am inteles ca am aptitudinile si rabdarea necesare ca sa ma specializez pe chirurgie, dar aveam nevoie de mai multe provocari, de aceea am ales, in cele din urma, latura reparatorie si, mai apoi, estetica a acesteia.

Consecvent, clujeanul a urmat multe stagii de pregatire in strainatate cu cei mai buni din domeniu si inca face asta, periodic, ca sa se afle in timp real ultimele noutati. Despre scoala pe care a primit-o in strainatate spune ca acolo "meseria se invata, nu se fura" si ca profesorul se poarta ca un tata cu invatacelul sau dandu-i, in acelasi timp, o lectie de altruism, nu doar una profesionala. Tot de acolo a invatat ca la baza relatiei cu pacientii sai trebuie sa stea binele, sinceritatea si increderea. O marturiseste si pe blog: "e greu sa te lupti cu un sistem care nu e bazat pe filosofia meritocratiei, cu mentalitati prafuite care, din pacate, sunt preluate cu atata usurinta, inclusiv de medicii tineri. Sa nu uitam asta si sa facem tot ce ceea ce tine de noi".

Tot acolo mai scrie ca i-ar placea "sa vada ca pofta de viata nu cunoaste varsta din buletin", ca "frumusetea nu este un lux la care sa renuntam, cu atat mai mult cu cat ea nu tine doar de mod... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro