Cum vede Iohannis reforma Parlamentului

Potrivit acestuia, vechiul Cod Fiscal a fost modificat de 135 de ori (13 modificari doar in 2015), Legea educatiei - de 26 de ori, Legea reformei sistemului de sanatate - de 114 ori, Legea administratiei publice locale - de 38 de ori, Codul Muncii - de 28 de ori, iar Legea achizitiilor publice a fost modificata de 35 de ori.

acum 64 luni (16 Sep 2015)

Seful statului considera ca una dintre problemele din Romania este ca legile se schimba peste noapte, de zeci de ori, el exemplificand cu legi fundamentale: vechiul Cod Fiscal, Legea educatiei sau cea privind reforma in sanatate. Potrivit acestuia, vechiul Cod Fiscal a fost modificat de 135 de ori (13 modificari doar in 2015), Legea educatiei - de 26 de ori, Legea reformei sistemului de sanatate - de 114 ori, Legea administratiei publice locale - de 38 de ori, Codul Muncii - de 28 de ori, iar Legea achizitiilor publice a fost modificata de 35 de ori.

Prea multe ordonante

Mai mult, Iohannis a criticat si Guvernul, pentru numarul foarte mare de ordonante de urgenta, atragand atentia ca jumatate din activitatea legislativa a Parlamentului in prima sesiune a anului 2015 a fost de aprobare sau respingere a actelor Executivului. In 2015, dintre legile adoptate de Parlament, peste 50% sunt acte de aprobare sau respingere a unor ordonante simple sau de urgenta.

Seful statului i-a atentionat pe senatori si deputati ca "un Parlament puternic inseamna si o pozitionare corecta fata de justitie". Presedintele a amintit, totodata, ca a spus ca la finele mandatului sau isi doreste ca pe agenda preocuparilor opiniei publice coruptia sa nu mai figureze prima.

Presedintele Iohannis a vorbit, in Parlament, si despre decizia sa de a initia "o larga consultare publica despre viitorul educatiei in Romania", opinand ca, in aproximativ doi ani, poate rezulta "o viziune coerenta", el cerandu-le parlamentarilor sa-i fie "parteneri in acest proiect". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro