Cum vad redresarea economiei cei care conduc firmele
Directorii de companii din Romania sunt printre cei mai optimisti din lume in privinta posibilitatii majorarii veniturilor, jumatate anticipand o evolutie pozitiva a acestora in urmatoarele 12 luni, in timp ce 56% intentioneaza sa creasca numarul de angajati, potrivit unui sondaj realizat de firma PwC. Aceasta perceptie a unor oportunitati mai mari de crestere se traduce, de asemenea, intr-o atitudine optimista cu privire la numarul de angajari, 56% din directorii executivi locali exprimandu-si intentia de a creste efectivul de personal in urmatoarele 12 luni, in timp ce numai 18% intentioneaza sa faca reduceri de personal in cursul acestui an.
Directorii de companii din Romania sunt printre cei mai optimisti din lume in privinta posibilitatii majorarii veniturilor, jumatate anticipand o evolutie pozitiva a acestora in urmatoarele 12 luni, in timp ce 56% intentioneaza sa creasca numarul de angajati, potrivit unui sondaj realizat de firma PwC. Procentajul a crescut cu sase puncte procentuale fata de cel de anul trecut, cand se situa la 44%, si este cu 15% mai mare decat media globala, de 35%. Prin urmare, directorii de companii din Romania sunt printre cei mai optimisti lideri de afaceri din lume, imediat dupa cei din India (64%) si Spania (54%), insa cu mult deasupra celor proveniti din Europa Occidentala sau de Est.
Pe termen mediu, 61% din directorii executivi au declarat ca sunt foarte increzatori in perspectivele de crestere a veniturilor in urmatorii trei ani, fata de 54% anul trecut si peste media globala de 49%. Aceasta perceptie a unor oportunitati mai mari de crestere se traduce, de asemenea, intr-o atitudine optimista cu privire la numarul de angajari, 56% din directorii executivi locali exprimandu-si intentia de a creste efectivul de personal in urmatoarele 12 luni, in timp ce numai 18% intentioneaza sa faca reduceri de personal in cursul acestui an.
"Optimismul directorilor generali din Romania este hranit atat de cresterea economica din ultimii trei ani, cat si de estimarile de crestere a PIB-ului pentru anul 2016 de 4%. Cu toate acestea, ar trebui sa fim atenti la norii de furtuna ce se aduna pe pietele emergente si cele de capital, si sa ne asiguram ca nu suntem luati prin surprindere in cazul unei noi crize globale, similare cu cea din 2008. Peste 1.400 de directori de companii au fost intervievati in cadrul studiului ce a fost lansat in deschiderea intalnirii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elvetia.
La nivel global, numai putin peste un sfert din directorii executivi (27%) sunt de parere ca in urmatoarele 12 luni va avea loc o imbunatatire a cr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro