Cum vad europarlamentarii romani Brexit-ul: Renate Weber: Junker ar trebui sa-si dea demisia

"Eu sunt foarte decepţionată de performanţele Comisiei conduse de domnul Juncker şi aşa cum un Brexit ar insemna automat demisia Guvernului de la Londra, aşa ar trebui să insemne şi la nivelul Uniunii Europene, cu toate consecinţele, pentru că asta ar insemna o perioadă de oarecare instabilitate, pană se numeşte o altă Comisie nu mai poţi să ai continuitate in activitate, intr-un moment in care Uniunea Europeană e intr-o situaţie destul de critică, nu sunt rezolvate nici criza refugiaţilor, nici alte crize care ţin de domeniul economic şi social in UE, dar cred că o responsabilitate politică ar trebui să existe şi la nivelul UE.

acum 71 luni (23 Jun 2016)

"Eu sunt foarte decepţionată de performanţele Comisiei conduse de domnul Juncker şi aşa cum un Brexit ar insemna automat demisia Guvernului de la Londra, aşa ar trebui să insemne şi la nivelul Uniunii Europene, cu toate consecinţele, pentru că asta ar insemna o perioadă de oarecare instabilitate, pană se numeşte o altă Comisie nu mai poţi să ai continuitate in activitate, intr-un moment in care Uniunea Europeană e intr-o situaţie destul de critică, nu sunt rezolvate nici criza refugiaţilor, nici alte crize care ţin de domeniul economic şi social in UE, dar cred că o responsabilitate politică ar trebui să existe şi la nivelul UE. Dacă mă intrebaţi insă dacă aşa ceva se va intampla, o să vă spun că nu, nu cred sub nici o formă că se va intampla. Nu cred că o să existe o presiune din partea grupurilor politice atat de puternică, incat să determine demisia Comisiei Juncker", a declarat Weber la RFI, conform stiripesurse.ro.

Ioan Mircea Pascu, europarlamentar: "Totul a inceput ca o problemă politică internă, nici măcar a Marii Britanii, ci a partidului Conservator şi iată că intregul proiect a devenit ostatic acestei dezvoltări limitate la o ţară, la un partid. Ai fumul, ai făcut o dată aşa şi zici uite e o statuie, dar a dispărut.

Monica Macovei, europarlamentar: "In probleme de securitate, UK singură va fi slabă, la fel şi UE fără UK va fi slabă. Şi au fost avertizări in acest sens şi de la NATO şi de la foşti miniştri de externe din SUA. Părerea mea este că vor urma negocieri şi dacă se va vota pentru ieşire nu se va ieşi a doua zi. Dar dacă afectează libera circulaţie a persoanelor, bunurilor şi serviciilor, garantate de tratat şi sunt miezul UE sigur că poate fi atacat la Curtea Europeană de Justiţie." ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro