Cum va fi vremea in primele doua saptamani din an: unde se instaleaza gerul, in ce regiuni va ninge

Cum va fi vremea in primele doua saptamani din an: unde se instaleaza gerul, in ce regiuni va ninge

"Pe parcursul primei saptamani, maximele diurne vor scadea de la medii regionale de 6...7 grade, spre aproximativ--6 grade in zilele de 6 si 7 ianuarie, iar minimele nocturne se vor situa, in medie, intre--9 si--3 grade, mai scazute in jurul datei de 7 ianuarie, cand se vor inregistra--14...-15 grade. "Din 5 ianuarie vremea se va raci accentuat, astfel incat va deveni deosebit de rece in zilele de 6 si 7 ianuarie, cand vor fi maxime in medie intre--10 si--8 grade si chiar geroasa in timpul noptilor de 6, 7 si 8 ianuarie, cu minime ce se vor situa in medie intre--16 si--12 grade. "Apoi, vremea se raci accentuat si va deveni deosebit de rece in zilele de 6 si 7 ianuarie cand se vor inregistra temperaturi diurne in medie in jurul a--8 grade si chiar geroasa in noptile de de 6, 7 si 8 ianuarie, cu minime medii intre--14 si--12 grade.

acum 46 luni (2 Jan 2017)

"Pe parcursul primei saptamani, maximele diurne vor scadea de la medii regionale de 6...7 grade, spre aproximativ--6 grade in zilele de 6 si 7 ianuarie, iar minimele nocturne se vor situa, in medie, intre--9 si--3 grade, mai scazute in jurul datei de 7 ianuarie, cand se vor inregistra--14...-15 grade.

Potrivit acesteia, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in perioada 4-5 ianuarie si din nou dupa data de 7 ianuarie. In prima saptamana, vor fi maxime termice cuprinse intre--9 si--1 grad, mai ridicate in prima zi pana la 5...6 grade si minime intre--7 si--5 grade, mai scazute in intervalul 6 -- 8 ianuarie, cand se vor inregistra valori medii de--17...-13 grade. In a doua saptamana a intervalului de prognoza nu vor fi variatii mari ale regimului termic, astfel incat mediile diurne se vor situa intre--3 si 1 grad, iar cele nocturne vor fi cuprinse intre de--10 si--5 grade", informeaza ANM.

Meteorologii precizeaza probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in jurul datei de 4 ianuarie si, din nou, intre 7 si 15 ianuarie.

In Transilvania, regimul termic diurn va avea o tendinta generala de scadere in perioada 2-5 ianuarie, mai accentuata pe 6 si 7 ianuarie, cand vremea va deveni geroasa, cu temperaturi maxime situate, in medie, in jurul valorii de--10 grade.

"Valorile nocturne vor creste in perioada 2-5 ianuarie, dar vor scadea accentuat pana in dimineata zilei de 7 ianuarie, cand se vor inregistra medii termice de aproximativ -- 22 de grade. Probabilitate pentru precipitatii va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datei de 4 ianuarie si, din nou, intre 7 si 15 ianuarie", conform Administratiei Nationale de Meteorologie.

"In medie, in prima saptamana, pana in data de 5 ianuarie vor fi maxime cuprinse intre--4 si 1 grad si minime intre--10 si--5 grade, apoi maxime cuprinse intre--12 si--6 grade si minime intre--... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro