Cum va fi salubrizat Bucurestiului: se desfiinteaza ghenele din blocuri si se construiesc insule de colectare

Cum va fi salubrizat Bucurestiului: se desfiinteaza ghenele din blocuri si se construiesc insule de colectare

Potrivit "Strategiei de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciului public de salubrizare in Municipiul Bucuresti", proiect aprobat ieri de consilierii generali, in Capitala ar trebui sa se schimbe radical modul de salubrizare.

acum 108 luni (29 Apr 2015)

Potrivit "Strategiei de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciului public de salubrizare in Municipiul Bucuresti", proiect aprobat ieri de consilierii generali, in Capitala ar trebui sa se schimbe radical modul de salubrizare. Va putea ramane in folosinta numai camera de la parterul blocului care va fi amenajata corespunzator", se arata in proiectul aprobat.

"Insule de colectare", in cartiere Tot pana in anul 2025, in cartierele bucurestene ar trebui sa apara "insule" de colectare separata a deseurilor. Acestea sunt, de fapt, niste platforme pe care se vor amplasa recipienti pentru colectarea separata a deseurilor, spatiile fiind delimitate clar si semnalizate corespunzator. Un aspect important, precizat in strategia de salubrizare a Bucurestiului, este si colectarea diferentiata care ar trebui implementata in tot Bucurestiul dupa cum urmeaza: componenta reciclabila (hartie, metal, plastic, hartie, sticla), componenta biodegradabila si deseuri asimilabile acesteia si componenta reziduala. De asemenea, din noul plan de salubrizare face partea si dotarea operatorilor de salubrizare cu statii radio de emisie receptie pe frecventa Primariei Municipiului Bucuresti. De asemenea, maturatorii stradali vor fi inlocuiti de masinarii care sa mature sau sa aspire strarile orasului, in timp ce putinii maturatori care isi vor continua treaba o vor face in locurile foarte inguste, acolo unde masinile de curatenie nu incap. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro