Cum va fi reformata "Doi s'un sfert"

Cum va fi reformata

Scandalul "Limuzina" a zguduit din temelii Departamentul de Informatii si Protectie Interna, asa ca sefii de la Interne nu vor doar sa reorganizeze fostul "Doi s'un sfert" dupa alte principii, dar si sa-i schimbe numele. "In intern, de a elimina suprapunerile de competenta sau neclaritatile intre DIPI si DGA, avand in vedere ca si una si alta aveau gestiunea problemelor de integritate.

acum 34 luni (17 Oct 2016)

Scandalul "Limuzina" a zguduit din temelii Departamentul de Informatii si Protectie Interna, asa ca sefii de la Interne nu vor doar sa reorganizeze fostul "Doi s'un sfert" dupa alte principii, dar si sa-i schimbe numele. Noua structura, care se va numi Unitatea de Protectie Interna (UPI), va fi o structura militarizata, dar care va avea si personal contractual civil, pentru a asigura rigoare in modul in care va opera.

Cum se vor delimita competentele

Ministrul Afacerilor Interne a precizat ca, pe zona de competenta, obiectivul a fost sa se elimine suprapunerile in dublu sens. "In intern, de a elimina suprapunerile de competenta sau neclaritatile intre DIPI si DGA, avand in vedere ca si una si alta aveau gestiunea problemelor de integritate. Primul obiectiv a fost acela de a delimita competenta noii unitati de protectie interna. Pe zona de ordine publica, noua competenta pe care noua structura o va avea, aici astept o interactiune si un mod de actiune integrat intre noua unitate si celelalte structuri ale ministerului.

Ministrul a mai spus ca a treia zona de competenta este cea de gestiune a informatiilor secrete.

De asemenea, noua structura va avea ofiteri mai putini, urmand ca posturile eliberate sa fie directionate catre Directia Generala Anticoruptie (DGA), dar si catre Directia Operatiuni Speciale (DOS).

Igas: Oameni slabi au fost avansati

Fostul ministru de Interne, Traian Igas, sustine ca esentiala in reorganizarea DIPI este selectia personalului, astfel incat aceasta structura sa devina cu adevarat profesionista.

"Daca aceasta structura se construieste pe principii solide, cu oameni integri, atunci va fi o structura de succes. Daca vor fi adusi oameni ca Gelu Oltean, de exemplu, va fi o structura de 2 lei. Cei mai slabi oameni din judete, ma refer la cel venit de la Bistrita si cel venit de la Brasov, au fost avansati la gradul de general.

Secre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro