Cum va fi influentat Congresul PSD de anuntul lui Ponta ca se retrage din politica

Cum va fi influentat Congresul PSD de anuntul lui Ponta ca se retrage din politica

Victor Ponta a anuntat ca nu isi doreste sa mai ocupe functia de premier dupa 2016, dar va sustine pe altcineva din coalitia de guvernare. Toate aceste lucruri ne-ar putea duce la ideea ca anuntul lui Victor Ponta nu poate influenta congresul PSD, insa Victor Ponta stie ca, indiferent daca vor pierde sau nu guvernarea pana la alegerile viitoare, PSD are nevoie de un lider puternic care sa fie si locomotiva electorala la parlamentare.

acum 106 luni (29 Jul 2015)

Victor Ponta a anuntat ca nu isi doreste sa mai ocupe functia de premier dupa 2016, dar va sustine pe altcineva din coalitia de guvernare. "Nu mai candidez in 2016 sa fiu prim-ministru, chiar vreau sa fac lucrurile bune, 5 ani de zile cred ca reprezinta un mandat important. In 2016 vreau sa castigam impreuna cu UNPR si cu ALDE din nou majoritatea si sunt colegi care pot sa conduca Guvernul", a declarat Victor Ponta, la Antena 3. Analistii politici cred ca anuntul retragerii lui Ponta din 2016 nu va influenta in niciun fel Congresul PSD pentru ca Victor Ponta nu mai are ce promite partidului. "Ponta se asteapta ca in noiembie sa fie debarcat.In momentul in care pierde guvernarea, Ponta pierde totul. Nu cred ca va mai candida la Congres.

Bocancea crede ca singurul avantaj a lui Ponta este acela ca PSD se afla intr-o criza de lideri, principalul sau adversar intern, Liviu Dragnea, avand o situatie juridica chiar mai complicata.

"Ponta nu mai poate promite un viitor partidului"

Nici consultantul politic Dan Ionescu nu crede ca Victor Ponta mai are vreo sansa de a reveni in functia de presedinte al PSD sau de a mai ocupa demnitatea de premier dupa 2016. "Anuntul retragerii lui Ponta nu va influenta Congresul PSD. Suntem de acord cu domnul Ponta ca nu poate candida la ceva ce nu poate candida. Nu cred in varianta ca Victor Ponta ar putea reveni, chiar daca Liviu Dragnea va fi condamnat. Victor Ponta nu mai poate promite un viitor partidului. Nu vad un motiv pentru care partidul s-ar incolona in spatele lui Victor Ponta si sa spuna liderul nostru de acum incolo este Victor Ponta", a explicat Dan Ionescu.

"Spera sa conteze la congresul din toamna"

Specialistul in comunicare politica, Adi Zabava, crede ca Victor Ponta spera ca la un moment dat sa se intoarca la varful PSD. "Modul in care s-au desfasurat lucrurile la votul pentru alegerea presedintelui interimar al PSD poate insemna faptul ca Victor Pon... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro