Cum va comportati daca sunteti prins intr-un atac terorist cu bomba sau atac armat cu/fara luare de ostatici

Cum va comportati daca sunteti prins intr-un atac terorist cu bomba sau atac armat cu/fara luare de ostatici

Hainele nepotrivite, de obicei mai groase Miscarile aproape robotizate, ingreunate Transpiratia Starea de nervozitate, persoana nu-si gaseste locul Irascibilitatea, persoana nu-si poate controla adrenalina Ticuri nervoase Privirea fixa in fata Rugaciuni murmurate in barba Respiratia sacadata din cauza adrenalinei Persoana detine o geanta Mainile persoanei sunt bagate in geanta (legate de detonator) Dincolo de a incerca sa scandalizeze sau ingrijoreze, cursul tinut de Mihai Vladu intalneste o necesitate prezenta tot mai pregnant in ziua de astazi datorita catorva factori printre care amintim propagarea fenomenului terorist la nivelul Comunitatii Europene, destabilizarea accelerata a zonelor de conflict, dinamica tot mai violenta din punct de vedere geo-politic, migratia masiva in Europa a populatiilor islamice, nevoia de siguranta, dorinta de a calatori in conditii de securitate, diferentele culturale existente in cadrul acelorasi comunitati etc.

acum 81 luni (23 Dec 2016)

De aceea, propunem cateva masuri care trebuie luate daca sunteti prins intr-un atac terorist cu bomba sau atac armat cu/fara luare de ostatici.

Intr-o lume in care fenomenul terorist este una dintre cele mai mari amenintari din viata de zi cu zi, Mihai Vladu, specialist anti-tero, ne recomanda cum sa ne comportam in cazul in care suntem martori sau victime ale unui atentat. Atac terorist cu bomba

Cu toate ca teroristii folosesc o multitudine de modalitati de a rani si crea frica, atacul terorist cu bomba este una dintre modalitatile utilizate cel mai frecvent. Pipaiti-va pentru a va da seama daca sunteti ranit, daca sangerati (daca observati urme de sange, verificati daca este al dumneavoastra sau al altcuiva) Verificati daca va simtiti picioarele, daca va puteti misca, daca puteti merge Plecati din locul in care va aflati Stopati adrenalina: incercati sa va relaxati inima (apnee) si sa ramaneti calm. Cum se realizeaza apneea: trageti aer in piept, impingeti in abdomen, tineti aerul 10 secunde si scoateti-l usor pe gura In cazul in care pe drum intalniti oameni raniti, daca puteti, stiti si nu va e frica, ajutati-i Evacuati cladirea cat mai departe, pe cai cunoscute Evitati sa calcati in apa pentru a nu va electrocuta, iar daca treceti prin incendii udati o haina si puneti-o pe dumneavoastra. Treceti de-a busilea printr-un foc, nu cu palmele intinse, ci cu pumnii inchisi, cu partea exterioara in jos Daca ati scapat de bomba, plecati cat mai departe de cladire.

Atentat terorist cu luare de ostatici Faceti tot ce vi se spune, nu faceti pe eroii Nu faceti pe desteptul, crezand ca puteti fi erou, deoarece printre ostatici pot fi alti teroristi care va pot impusca Fiti atenti la momentul in care intra autoritatile.

Atentat terorist fara luare de ostatici Blocati usa pentru ca atentatorii sa nu intre Daca atentatorii reusesc sa intre, fiti hotarat sa atacati avand scopul de a-l anih... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro