Cum va arata spitalul din Romania in care se vor investi aproximativ 10 milioane de euro
Pe langa progresul realizat in ultimii ani, exista insa si cateva locatii in care conditiile nu sunt inca corespunzatoare, cum ar fi cladirea de langa magazinul Crisul, unde functioneaza sectia de boli infectioase, fostul spital de pe strada Izvorului in care opereaza sectia de pneumologie si sectia de paleatie, precum si cladirile sectiilor de neurologie si psihiatrie din zona strazii Louis Pasteur. In ceea ce priveste noile obiective, pe langa spitalul nou, care va fi destinat exclusiv specialitatii de Pediatrie, conducerea Spitalului Municipal urmareste si achizitionarea unui computer tomograf in valoare de 1.200.000 lei, dar si realizarea unei noi constructii destinate activitatii didactice a medicilor integrati clinic, cu studentii de la Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea, constructie care sa fie dotata cu o sala de amfiteatru, prevazuta cu 175 locuri, vestiare si doua incaperi pentru secretariat.
Dupa ce principalele spitale din Oradea, respective spitalul Municipal si cel Judetean, au intrat in grija municipalitatii, Primaria a urmarit reducerea locatiilor in care functionau acestea si cresterea calitatii spatiilor. Astfel, din punct de vedere al dotarilor si al investitiilor, s-au avut in vedere doua obiective importante, si anume, reducerea numarului de locatii in care spitalele isi desfasoara activitatea si cresterea calitatii spatiilor din interiorul acestora", a spus primarul Ilie Bolojan.
Un astfel de exemplu este pediatria, care initial ocupa intregul spital in anii 1990, dar intrucat rata natalitatii s-a redus cu aproximativ 60%, astazi s-a ajuns ca din corpul spitalului 60% din spatii sa fie ocupate de adulti.
In momentul de fata exista sase etaje ocupate de adulti si trei ocupate de copii. Pe langa progresul realizat in ultimii ani, exista insa si cateva locatii in care conditiile nu sunt inca corespunzatoare, cum ar fi cladirea de langa magazinul Crisul, unde functioneaza sectia de boli infectioase, fostul spital de pe strada Izvorului in care opereaza sectia de pneumologie si sectia de paleatie, precum si cladirile sectiilor de neurologie si psihiatrie din zona strazii Louis Pasteur.
Corp de cladire in curtea spitalului
"Ca sa eliminam aceste neajunsuri, in urma propunerii conducerii Spitalului Municipal am luat decizia sa sustinem construirea unui corp nou de cladire in curtea spitalului. Astfel, in urmatorii doi-trei ani, orasul va avea conditii corespunzatoare pentru intregul sistem spitalicesc, fie in spatii noi in totalitate, fie in spatii reabilitate, intr-un sistem de tip monobloc, care ar permite ca activitatile sa fie eficiente atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere medical," a spus primarul.
Primarul a precizat ca aceasta va fi cea mai mare investitie pe care municipiul o va face in sanatate in anii urmatori... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro