Cum va arata "Prima Casa" in 2017

Cum va arata

"Prin diferentierea categoriilor de locuinte care pot fi achizitionate in cadrul acestui program si individualizarea procentelor de garantare in functie de categoria locuintelor achizitionate se urmareste crearea de conditii favorabile atat pentru cresterea fondului locativ, cat si pentru imbunatatirea celui existent, in concordanta cu obiectivele stabilite de Executiv in cadrul Strategiei programului pentru 2017-2021", explicau reprezentantii Executivului Ciolos, la sfarsitul lui 2016. De la lansarea programului guvernamental, in vara anului 2009, si pana in octombrie 2016, s-au acordat 201.080 de garantii, cu o valoare cumulata de 17,2 miliarde de lei, cu o valoare a creditelor de 34,4 miliarde de lei.

acum 37 luni (12 Jan 2017)

Anul 2017 aduce modificari programului guvernamental "Prima Casa", astfel ca statul nu va mai acorda o garantie de 50% din valoarea creditului in cazul achizitionarii oricarei locuinte, fie ea noua sau veche.

Potrivit unei ordonante de urgenta aprobate la finalul anului trecut, incepand cu 1 ianuarie 2017, locuintele noi si cele consolidate vor beneficia in continuare de o cota de garantare de 50%, in vreme ce proprietatile ce nu se incadreaza in aceste categorii vor fi garantate in proportie de maximum 40%. "Prin diferentierea categoriilor de locuinte care pot fi achizitionate in cadrul acestui program si individualizarea procentelor de garantare in functie de categoria locuintelor achizitionate se urmareste crearea de conditii favorabile atat pentru cresterea fondului locativ, cat si pentru imbunatatirea celui existent, in concordanta cu obiectivele stabilite de Executiv in cadrul Strategiei programului pentru 2017-2021", explicau reprezentantii Executivului Ciolos, la sfarsitul lui 2016. De o garantie de 50% vor beneficia si unitatile locative care au fost supuse unor lucrari de interventie in vederea consolidarii si/sau a reducerii riscului seismic cu cel mult cinci ani inainte de data solicitarii creditului garantat. "Este posibil si chiar de asteptat sa vedem o curba de crestere mai accentuata pe zona apartamentelor noi, ca urmare a garantiilor diferentiate acordate acum prin - locuinte noi versus vechi", este de parere Razvan Cuc, presedintele retelei Re/Max Romania, potrivit portalului de specialitate Imobiliare.ro. Astfel, in perioada ianuarie-octombrie 2016, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat 30.044 de garantii "Prima Casa", in valoare totala de 2,8 miliarde de lei, potrivit Imobiliare.ro. De la lansarea programului guvernamental, in vara anului 2009, si pana in octombrie 2016, s-au acordat 201.080 de garantii, cu o valoare cumulata de 17,2 miliarde de lei, cu o valoare a credit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro