Cum va arata noua taxa auto in 2018. Noul bir va fi platit de toata lumea, nu numai la prima inmatriculare

Cum va arata noua taxa auto in 2018. Noul bir va fi platit de toata lumea, nu numai la prima inmatriculare

Concret, noua taxa auto va fi aplicata tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent daca au platit sau nu timbrul de mediu sau orice alta taxa auto, aceasta urmand sa fie calculata in functie de gradul de poluare al masinii.

acum 37 luni (3 Jan 2018)

Concret, noua taxa auto va fi aplicata tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent daca au platit sau nu timbrul de mediu sau orice alta taxa auto, aceasta urmand sa fie calculata in functie de gradul de poluare al masinii. Cel mai putin vor plati titularii de masini care indeplinesc normele de poluare 5 si 6, respectiv 50 de euro.

Noua formula de calcul va fi facuta publica in primavara, dar exista surse care sustin ca va fi platita anual, dupa modelul Germaniei sau Portugaliei, si va lua in calcul trei variabile: capacitatea cilindrica pentru care deja se plateste un impozit, norma de poluare a fiecarei masini si emisiile de CO2 produse. Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) s-a apucat deja sa inventarieze emisiile de dioxid de carbon generate de autovehiculele inmatriculate in anul 2017. Formula agreata in Occident Probabil, Ministerul Mediului va alege aceasta varianta de calcul a taxei pentru ca este o una dintre formulele agreate in Europa Occidentala. Un instrument cu un potential foarte ridicat, dar insuficient utilizat, este impozitul auto anual care trebuie reasezat pe principii de mediu", a declarat Daniel Anghel, liderul Sectorului de Automotive, PwC Europa Centrala si de Est. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro