Cum va arata municipiul Iasi in urmatorii ani: tren urban si penitenciarul mutat din oras

Cum va arata municipiul Iasi in urmatorii ani: tren urban si penitenciarul mutat din oras

Municipiul Iasi va avea, in sfarsit, un nou Plan Urbanistic General (PUG) dupa mai bine de sapte ani de asteptare. Varianta finala a fost publicata de Agentia pentru Protectia Mediului saptamana trecuta si prevede o serie de modificari fata de cea publicata in urma cu jumatate de an. Alte proiecte prevad o noua amenajare a platformelor industriale (For-tus, Tutora, Tigarete, depoul de tramvaie de pe strada Uzinei, triajul Socola), conversia cinematografelor Victoria, Republica, Dacia si Co-pou in sali de spectacole, spatii universitare la spitalul judetean (dupa realizarea spitalului regional) sau realizarea unui complex sportiv regional.

acum 46 luni (19 Dec 2016)

Municipiul Iasi va avea, in sfarsit, un nou Plan Urbanistic General (PUG) dupa mai bine de sapte ani de asteptare. Varianta finala a fost publicata de Agentia pentru Protectia Mediului saptamana trecuta si prevede o serie de modificari fata de cea publicata in urma cu jumatate de an. Din cauza neactualizarii acestui document, in Iasi s-a creat in unele zone un adevarat haos imobiliar, dupa ce unii dezvoltatori au ridicat blocuri de 7-8 etaje printre case, iar altii si-au inaltat constructiile cu 2-3 etaje peste limita prevazuta in autorizatia de construire.

Planul Urbanistic General prevede si o serie de investitii ma-jore ce au ca rol principal impulsionarea dezvoltarii. Printre marile investitii se numara restructurarea platformei industriale CUG, construirea Spitalului Re-gional de Urgente, amenajarea malurilor raului Bahlui, moderni-zarea infrastructurii si reorganizarea circulatiei sau realizarea unui centru de targuri si expozitii. Totodata, o investitie majora mentionata in PUG este introducerea trenului urban, pe o linie speciala de transport public pe traseul Antibiotice - Pa-curari - gara Nicolina - Socola. "Prin modernizarea si prelungirea caii ferate de calatori si industriala, va fi introdusa o linie de transport public pe traseul Anti-biotice - Socola", se spune in PUG final. Unul din obiective, referitor la dezvoltarea orasului ca centru de servicii, afaceri, cultura etc, prevede printre proiectele sale mutarea Penitenciarului de Maxima Siguranta din zona Copou undeva in judet. Alte proiecte prevad o noua amenajare a platformelor industriale (For-tus, Tutora, Tigarete, depoul de tramvaie de pe strada Uzinei, triajul Socola), conversia cinematografelor Victoria, Republica, Dacia si Co-pou in sali de spectacole, spatii universitare la spitalul judetean (dupa realizarea spitalului regional) sau realizarea unui complex sportiv regional. Celelalte obiective urmaresc valorificarea ptentialelor culturale si de mediu, mod... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro