Cum trezim puterea creativa din noi. Zona din creier care este mai activa la matematicieni si ingineri

Cum trezim puterea creativa din noi. Zona din creier care este mai activa la matematicieni si ingineri

Cand vorbim despre putere, de orice natura ar fi ea, aceasta este indisolubil legata de energie. Cei care sufera de o afectiune, isi pot folosi puterea creativa pentru a gasi modalitati proprii de vindecare si pentru a se intari mental si emotional, astfel incat sa depaseasca perioada prin care trec sau pot deznadajdui, iar asta cu siguranta nu le va aduce nimic bun.

acum 33 luni (26 Oct 2017)

Cand vorbim despre putere, de orice natura ar fi ea, aceasta este indisolubil legata de energie.

"Cand vorbim despre un barbat puternic, el nu manifesta aceasta forta doar prin masculinitate, ci pentru ca reuseste sa inglobeze si femininul, fiind deci in echilibru. Cea mai mare putere este data de echilibrul interior, indiferent ca vorbim de politica, afaceri sau creativitate", explica psihologul Stelian Chivu.

Puterea creativa poate fi mentala, insa ea se poate manifesta constructiv sau distructiv, in functie de modul in care gandeste persoana in cauza la un anumit moment, dar si emotionala si fizica. Ii pot manipula sa simta mila sau compasiune pentru a obtine diverse avantaje sau ii pot motiva sa se autodepaseasca in ceea ce vor sa faca.

"Cand vorbim de partea stanga a creierului, vorbim de o putere creativa analitica, care se vede cel mai bine la ingineri, matematicieni sau inventatori, pe cand partea dreapta a creierului se manifesta mai mult printr-o creativitate emotionala, cum se intampla la poeti, sculptori sau scriitori. Este important de amintit ca puterea creativa se poate manifesta si distructiv, creand arme de distrugere in masa sau diversi virusi. Tocmai de aceea echilibrul interior este atat de important, pentru a discerne foarte bine aceste nuante", detaliaza psihologul Stelian Chivu. Cei care sufera de o afectiune, isi pot folosi puterea creativa pentru a gasi modalitati proprii de vindecare si pentru a se intari mental si emotional, astfel incat sa depaseasca perioada prin care trec sau pot deznadajdui, iar asta cu siguranta nu le va aduce nimic bun.

Ce iti limiteaza creativitatea

Unii dintre noi se nasc cu putere creativa, cu geniu, insa asta nu inseamna ca ceilalti nu o pot dobandi.

Primul pas este sa stabilesti foarte clar ce iti place sa faci, iar apoi sa te intrebi ce te limiteaza cand vine vorba de put... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro