Cum trecem cu delicatete de la post la festinul de Paste. Medic: "Mancam unul-doua oua in prima zi!"
Si pentru cei cu afectiuni deja diagnosticate, dar si pentru cei perfect sanatosi, dar care timp de saptamani intregi au avut un alt regim dietetic, trecerea de mesele fara carne si produse lactate la bunatatile de pe masa de Paste poate fi foarte periculoasa, daca nu suntem atenti la recomandarile medicilor. "Recomand verdeturi, salate, ridichi, mancare de marar" Bineinteles ca nu va lipsi friptura de pe masa, poate nici la sarmale nu renuntam, insa de asemenea verdeturile trebuie sa insoteasca felurile de mancare greu digerabile.
Si pentru cei cu afectiuni deja diagnosticate, dar si pentru cei perfect sanatosi, dar care timp de saptamani intregi au avut un alt regim dietetic, trecerea de mesele fara carne si produse lactate la bunatatile de pe masa de Paste poate fi foarte periculoasa, daca nu suntem atenti la recomandarile medicilor.
"In primul rand, atentie la cantitate, atentie la felul de mancare!", avertizeaza medicul de familie Viorel Radulescu.
Pentru un organism privat de proteine atata vreme, "asaltul" cu produsele din carne, mai ales carne de miel, poate produce neplaceri semnificative. "Contrar a ceea ce se spune, carnea de miel este o carne , o carne cu un continut mare de colesterol. As recomanda inlocuirea ei cu o carne de ied, tot o carne rosie, care are mai multa fibra si mai putina grasime", spune medicul.
Carnea de pui ar fi o alegere chiar mai potrivita, "insa nu puiul acesta din comert, hranit cu toate porcariile, dar la care, e adevarat, organismul nostru s-a adaptat", mai spune medicul. De evitat este, pentru cei cu probleme de sanatate, si carnea de rata si gasca, de asemenea o carne "grea".
"Recomand verdeturi, salate, ridichi, mancare de marar"
Bineinteles ca nu va lipsi friptura de pe masa, poate nici la sarmale nu renuntam, insa de asemenea verdeturile trebuie sa insoteasca felurile de mancare greu digerabile. "Recomand verdeturile, salatele, mancarea de marar, stevia olteneasca, de care orasenii au cam uitat, dar care ne ajuta foarte mult", ne mai sfatuieste medicul de familie.
Un pahar de vin rose si, la nevoie, ceaiuri de galbenele, anghinare, armurariu
Pentru ca e sarbatoare si pentru ca se vor ciocni paharele, din nou ne amintim ca trebuie sa bem cumpatat. "Un pahar de vin rose, chiar rosu, nu negru, pentru ca acesta creste tensiunea, poate insoti friptura, iar pentru peste un vin alb, insa nu facem exces", reamint... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro