Cum trebuie spusa cea mai puternica rugaciune - sfaturile preotilor

Cum trebuie spusa cea mai puternica rugaciune - sfaturile preotilor

Pentru ca rugaciunea sa ne ajute sa ne regasim linistea, echilibrul, bucuria inimii si sa ne ferim de pacat, parintele Vasile Rus spune ca este nevoie de foarte multa truda si mai ales perseverenta.

acum 59 luni (27 Apr 2015)

"Cea mai scurta si mai puternica rugaciune e Rugaciunea Inimii, care se spune in gand, tot timpul, astfel mintea se abate de la gandurile lumesti. Prin repetarea ei te mentine in stare de veghe", ne explica preotul ortodox Vasile Rus. Parintele Vasile Rus ne sfatuieste sa spunem aceasta rugaciune tot timpul si oriunde.

Daca inima nu participa, rugaciunea este in zadar

"Harul Sfantului Duh, prin aceasta rugaciune, se coboara in sufletul omului si ii aduce bucurie. Pacatul inlatura aceasta bucurie, de aceea, dupa rugaciune trebuie sa nu mai pacatuim, sa ne straduim, pentru ca pacatul tulbura si aduce dezechilibru. Este o pavaza impotriva pacatului, hraneste mintea, pentru ca pacatul porneste din minte", completeaza parintele Vasile Rus.

Potrivit acestuia, "Rugaciunea Inimii" este si cea mai cunoscuta rugaciune printre credinciosi. Sfantul Teofan Zavoratul ne spune ca in rugaciunea adevarata mintea se coboara in inima, in loc sa hoinareasca aiurea.

Pentru ca rugaciunea sa ne ajute sa ne regasim linistea, echilibrul, bucuria inimii si sa ne ferim de pacat, parintele Vasile Rus spune ca este nevoie de foarte multa truda si mai ales perseverenta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro