Cum trebuie sa procedam atunci cand am fost muscati de capuse. Medic: "Este putin probabil sa faci boala Lyme"

Cum trebuie sa procedam atunci cand am fost muscati de capuse. Medic:

Va mai recomandam: Cand este periculoasa muscatura de capusa si cum trebuie sa procedezi cand patesti asta Muscatura de capusa, un adevarat pericol

acum 82 luni (14 Apr 2017)

Medicul aradean Otilia Tiganas vorbeste pentru adevarul.ro despre ceea ce trebuie facut in asemenea situatii. Acesta nu neaga importanta tratarii la domiciliu, din contra sustine ca nu trebuie aglomerate spitalele si nici nu trebuie disperat.

"Capusele trebuie indepartate imediat ce sunt descoperite (se recomanda sa fie indepartate complet - la domiciliu sau in Serviciul Urgente Chirugie.) Curatarea zonei cu apa calda si sapun, sau cu antiseptice de uz general. Daca zona se infecteaza sau se inflameaza, se recomanda aplicarea locala a unei creme pe baza de antibioice, peste care se pune un pansament curat.

In ceea ce priveste posibilitatea contactarii bolii Lyme, ca urmare a muscaturii de capusa, medicul Otilia Tiganas spune ca asemenea cazuri sunt destul de rare. Nu alertam nici SMURD-ul, nici nu aglomeram urgentele spitalelor, nici nu sunam la medicul de familie noaptea la trei, cum ca ne-au amortit buzele. Desi profilaxia antibiotica pentru bolile transmise de capusa nu este o regula, se poate administra doxiciclina", mai completeaza medicul aradean.

Va mai recomandam:

Cand este periculoasa muscatura de capusa si cum trebuie sa procedezi cand patesti asta

Muscatura de capusa, un adevarat pericol ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro