Cum trebuie gatite pestele si carnea pentru a avea mai putine calorii. Recomandarile medicilor nutritionisti

Cum trebuie gatite pestele si carnea pentru a avea mai putine calorii. Recomandarile medicilor nutritionisti

In "Abecedarul de obezitate", coordonat de academicianul Nicolae Hancu, medic nutritionist, metoda cea mai indicata pentru prepararea pestelui si a carnii este pe gratarul electric sau pe cel cu caldura umeda care poate fi plasat pe aragaz. Aceleasi recomandari de preparare le face medicul nutritionist si pentru legume, recomandand evitarea prepararii mancarurilor cu sos - tocana, ciulama - din cauza cantitatii mari de ulei necesara pentru calirea alimentelor si a efectelor nocive pentru sanatate care rezulta prin adaugarea de faina sau amidon alimentar.

acum 84 luni (27 Sep 2016)

In "Abecedarul de obezitate", coordonat de academicianul Nicolae Hancu, medic nutritionist, metoda cea mai indicata pentru prepararea pestelui si a carnii este pe gratarul electric sau pe cel cu caldura umeda care poate fi plasat pe aragaz. Alte metode recomandate sunt in cuptor, acoperite cu folie de aluminiu, prin fierbere sau in vasele de gatit la aburi. Comparativ, prepararea acestor alimente pe gratarul cu carbuni este nociva din cauza potentialului cancerigen rezultat din arderea carburnilor si a grasimii, dar si din cauza cantitatii crescute de oxidanti rezultati prin gatirea la temperaturi foarte crescute.

Aceleasi recomandari de preparare le face medicul nutritionist si pentru legume, recomandand evitarea prepararii mancarurilor cu sos - tocana, ciulama - din cauza cantitatii mari de ulei necesara pentru calirea alimentelor si a efectelor nocive pentru sanatate care rezulta prin adaugarea de faina sau amidon alimentar.

Reguli pentru paste si orez

Pastele si orezul ar trebui pregatite prin fierbere "al dente" adica fara a fi lasate sa se inmoaie complet.

Conservarea legumelor si a fructelor ar trebui facuta prin congelare sau deshidratare si nu prin murare sau fierbere. Aceasta deoarece prin murare este prezent un adaos crescut de sare, in timp ce prin fierbere se pierd mare parte din fibre si vitamine, in schimb se adauga zahar sau indulcitori.

Sfaturi pentru gatitul cu putine calorii

Utilizati tigai nonaderente pentru prajirea alimentelor ssi folositi un spray sau o pensula pentru a putea adauga doar o cantitate minima de ulei.

Indepartati partile vizibile de grasime de pe carne.

Cartofii pai pot fi copti in cuptor, stropiti cu o lingurita de ulei, in loc sa-i prajiti in baie de ulei.

Optati pentru supe de zarzavatin locul ciorbelor acestea din urma avand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro