Cum trebuie consumata valeriana ca sa nu ai dureri de cap. Leacul miraculos care alunga frica

Cum trebuie consumata valeriana ca sa nu ai dureri de cap. Leacul miraculos care alunga frica

Bogata in vitamina C si acid folic, valeriana, numita popular odolean, salata mielului sau iarba pisicii, ajuta la energizarea organismului, alunga stresul, calmeaza starile nervoase si reda somnul odihnitor. "In scopuri terapeutice este utilizata valeriana de cultura, planta care creste spontan este destul de rara, si destul de greu de gasit.

acum 101 luni (6 Feb 2016)

Bogata in vitamina C si acid folic, valeriana, numita popular odolean, salata mielului sau iarba pisicii, ajuta la energizarea organismului, alunga stresul, calmeaza starile nervoase si reda somnul odihnitor.

Valeriana este cunoscuta ca planta tamaduitoare de mii de ani, fiind considerata un leac eficient pentru sistemul nervos, in tulburari emotionale, dar trateaza si afectiunile pe care le pot induce aceste stari.

Planta ierboasa, perena, care creste spontan prin fanete umede de deal si munte, prin luminisurile padurilor, cu flori mici cu nuante de la rosu-liliachiu pana la roz deschis, valeriana este sedativ pentru sistemul nervos si cardiac. De asemenea are proprietati antispastice, antivomitive, este carminativ - combate gazele intestinale-, este hipotensiv si stimuleaza menstruatia.

"In scopuri terapeutice este utilizata valeriana de cultura, planta care creste spontan este destul de rara, si destul de greu de gasit. Tinctura din radacina de valeriana este preparatul cel mai utilizat, pentru ca actioneaza foarte rapid si eficient, chiar administrata in doze relativ mici", explica Marina Grigore, specialist in apifitoterapie.

Valeriana are un continut caloric mic, de doar 21 de calorii la 100g si este bogata in minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu), vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, PP, K), acizi grasi esentiali omega-3, fibre si clorofila. Are proprietati tonice, remineralizante, antioxidante, antiinfectioase, antiscorbutice, de purificare dreneaza fluidele din organism, are proprietati laxative si diuretice, emoliente, racoritoare si usor cardiotonice. Este indicata, in special, pentru persoanele care sufera de:insomnia, stress, probleme cardiovasculare, probleme digestive, extenuare fizica si psihica, afectiuni ale vezicii urinare si rinichilor. Insa valeriana trebuie intrebuintata cu mare grija deoarece are numeroase efecte adverse precum indigestiile, ametelil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro