Cum trateaza Romania sutele de refugiati care intra in tara prin Marea Neagra. "Se dau telefoane si se merge cu miloaga"

Cum trateaza Romania sutele de refugiati care intra in tara prin Marea Neagra.

Pe nava esuata pe Marea Neagra se aflau 153 de migranti, care au fost salvati Problema infiintarii unui Centru de primire a migrantilor la Vama Veche este o discutie deja abandonata deoarece, spun cei de la Garda de Coasta, acolo s-ar face exact de ce face si la hostingul din Constanta, nici in Vama migrantii nu ar sta mai mult de 24 sau 48 de ore. Sistemul SCOMAR detecteaza tot ce misca la 30 de kilometri in larg SCOMAR constituie o componenta a Sistemului Integrat de Securizare a Frontierelor de Stat, fiind un sistem operativ de supraveghere, bazat pe tehnologie moderna, care permite detectarea timpurie, urmarirea, recunoasterea si identificarea navelor ce desfasoara activitati ilegale de trafic la Marea Neagra.

acum 40 luni (13 Sep 2017)

Conform datelor oficiale ale Garzii de Coasta din Romania, incepand cu data de 13 august 2017 s-a reactivat migratia pe Marea Neagra.

"Ne confruntam cu un fenomen de migratie la Marea Neagra, o migratie care a mai fost si intre anii 2013 si 2015 cand am gestionat 12 cazuri cu aproximativ 600 de persoane. Anul acesta, incepand cu 13 august si pana astazi, am avut cinci cazuri de migratie ilegala (482 de persoane). Vreau sa va asigur ca Politia de Frontiera are capacitatile necesare sa gestioneze orice tip de caz de migratie la frontierele Romaniei.

Migrantii prinsi pe mare, in apele teritoriale ale Romaniei, sunt triati si identificati intr-o zona numita hosting, la sediul Garzii de Coasta Constanta, unde stau maxim 48 de ore pana la finalizarea acestor cercetari. Migrantii care vin pe mare sunt returnati Turciei, daca nu cer azil politic - caz in care sunt preluati de Inspectoratul General pentru Imigrari si dusi intr-un centru pentru refugiati din tara. Pe nava esuata pe Marea Neagra se aflau 153 de migranti, care au fost salvati

Problema infiintarii unui Centru de primire a migrantilor la Vama Veche este o discutie deja abandonata deoarece, spun cei de la Garda de Coasta, acolo s-ar face exact de ce face si la hostingul din Constanta, nici in Vama migrantii nu ar sta mai mult de 24 sau 48 de ore.

Cosmin Barzan, presedintele Centrului pentru Resurse Civice, il contrazice pe reprezentantul Garzii de Coasta sustinand ca o asemenea locatie se impune deoarece Garda de Coasta Constanta nu are spatii pentru a caza 157 de oameni.

157 de migranti intr-o singura noapte

In noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 2.00 a fost adusa la tarm o ambarcatiune avand la bord 157 de persoane, dintre care 56 erau copii. Cel mai mic pasager are aproximativ 6 luni, iar printre persoanele de nationalitate irakiana si iraniana, politistii si medicii au identificat si o femeie ins... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro