Cum tratam problemele digestive aparute in prima luna din an

Cum tratam problemele digestive aparute in prima luna din an

Sarbatorile au fost crude cu stomacul multora dintre noi, fiindca a fost silit sa indure si sarmale, si carnati, si cozonaci, si torturi, si prajituri, si ciocolata, si litri de alcool, si cate si mai cate. Rezultatele se vad acum nu doar in numarul de kilograme in plus care fie ne-au facut sa dam fuga la sala, fie sa traim cu speranta ca vom scapa de ele mai spre vara, dar se vad si in starea de rau, cauzata de acest tip de comportament. O ratie fireasca de alcool pe care poate sa o consume o persoana este de 300 de mililitri de bere sau 20 de mililitri de palinca pe zi", recomanda medicul. Acestea pot fi consumate atat sub forma de infuzie - doua cani pe zi, cat si sub forma de tinctura - o lingurita de trei ori pe zi, in 200 de mililitri de apa, sau sub forma de capsule. Plante care stimuleaza secretia de bila Sistemul hepato-biliar a fost deosebit de solicitat in aceasta perioada, astfel ca e bine sa-i dam o mana de ajutor cu ceaiuri din plante care stimuleaza excretia si secretia de bila, imbunatatesc digestia grasimilor si tranzitul intestinal, ajuta la scaderea colestrolului, impiedica formarea de pietre la vezica biliara.

acum 71 luni (21 Jan 2017)

Sarbatorile au fost crude cu stomacul multora dintre noi, fiindca a fost silit sa indure si sarmale, si carnati, si cozonaci, si torturi, si prajituri, si ciocolata, si litri de alcool, si cate si mai cate. Rezultatele se vad acum nu doar in numarul de kilograme in plus care fie ne-au facut sa dam fuga la sala, fie sa traim cu speranta ca vom scapa de ele mai spre vara, dar se vad si in starea de rau, cauzata de acest tip de comportament. De fapt, abuzul de mancare si de alcool a supus intregul sistem digestiv unei presiuni careia acesta i-a facut fata mai greu sau mai usor, in functie de varsta si de bolile preexistente. Pe unii dintre noi, perioada de abuzuri care a trecut i-a trimis direct la camerele de garda ale spitalelor sau in sala de operatii. Aceasta pentru ca alimentele consumate in exces au relevat boli de care nu aveam habar si pentru care nu exista alt tratament.

"Patologia digestiva predominanta in aceasta perioada este reprezentata de afectiuni diverse precum cele: esofagiene, gastrice, biliare, pancreatice, intestinale. Cele mai frecvente prezentari la camerele de garda ale spitalelor au fost pentru simptomatologie de colica biliara, pancreatita, accentuarea simptomatologiei de reflux gastro-esofagian, diaree acuta", spune dr. Camelia Diaconu, medic primar medicina interna de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Specialistul adauga ca aceste tulburari digestive apar pe fondul consumului excesiv de alcool, carne de porc, carnati, tocaturi, sarmale, maioneze si a consumului scazut de fructe si de legume proaspete. Val de indigestii si de toxiinfectii

Una dintre cele mai frecvente neplaceri care si-au facut simtita prezenta de Sarbatori este indigestia. De cele mai multe ori, trece de la sine. Spre deosebire de toxiinfectiile alimentare, o alta problema frecvent intalnita in aceste perioade, care apare pe fondul consumului unor produse contaminate, indigestia este cauzata de in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro