Cum tratam eficient gripa si raceala. Recomandarile specialistilor

Cum tratam eficient gripa si raceala. Recomandarile specialistilor

Un alt aspect important de mentionat, mai spune, specialistul, este ca atunci cand suflam nasul, pentru ca trebuie evacuate acele secretii de la nivelul foselor nazale, in sinuzita nu trebuie sa suflam cu putere deoarece se pot sparge vasele sanguine de la nivel local si pot aparea sangerari. Este chiar recomandat acest lucru, deoarece o cantitate mare din acest spray cu apa de mare are rolul de a elimina secretiile de la nivelul foselor nazale, de a curata mucoasa si de a o hidrata, ceea ce usureaza respiratia", recomanda farmacistul manager Anca Bahrim.

acum 99 luni (8 Mar 2016)

"Daca vorbim despre gripa, aceasta este specifica sezonului rece, si pentru a ne putea proteja, de preferat este sa ne imunizam la inceputul sezonului si undeva in septembrie, imunizare care este valabila pe sezonul respectiv. Gripa se caracterizeaza prin debut brusc, cu febra de valori ridicate - 39 sau 39,5 grade Celsius, este insotita de frison, de dureri puternice de cap, dureri musculare, dureri articulare, dureri ale globilor oculari. Starea generala a organismului este una alterata, avem o stare de oboseala, de moleseala. Aceasta poate fi sau nu insotita de febra, dar valorile nu sunt atat de ridicate ca in starea gripala. Poate fi insotita sau nu de tuse, de nas infundat. Are la baza o categorie larga de virusuri, aproximativ 200 de tipuri ce pot determina aceasta stare de raceala si gripa. Totodata, secretiile de la nivelul nasului sunt abundente si atunci e important ca organismul sa lupte si sa combata aceste stari neplacute. "Pentru aceasta putem apela cu incredere la comprimate pe baza de extracte naturale de verbina, gentiana, soc, imbogatite cu tei si lumanarica. Acestea au rolul de a diminua presiunea de la nivelul sinusurilor si ajuta la evacuarea secretiilor care se acumuleaza la nivelul acestora, secretii care, uneori, pot fi si contaminate bacterian".

Verbina, practic, ajuta la eliminarea secretiilor, pe cand socul este cel care creste cantitatea de mucus la nivel local, dar acesta e un lucru benefic deoarece volumul crescut antreneaza acele secretii si ne ajuta sa le eliminam, mai ales atunci cand ele sunt contaminate bacterian.

In cazul unei sinuzite, care inseamna, practic, o inflamatie la nivelul sinusurilor si o acumulare de secretii, este important sa tinem cont si de cateva sfaturi. "Noaptea e bine sa ne odihnim cu capul pe o perna mai inalta pentru a elimina posibilitatea de acumulare a secretiilor la nivelul foselor nazale si pentru a putea respira mai usor in timpul somnului. De mentionat ca alcoolul n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro