Cum tratam cuperoza, boala dizgratioasa care da batai de cap dupa varsta de 30 de ani

Cum tratam cuperoza, boala dizgratioasa care da batai de cap dupa varsta de 30 de ani

Cuperoza sau rozaceea este o afectiune comuna a pielii caracterizata prin dilatarea unor vase sangvine de pe fata. Pentru o cuperoza usoara-medie, dermatologii recomanda doua-trei sedinte de tratament, realizate la un interval de sase saptamani una de alta. Exista o multitudine de factori care determina aparitia acestei afectiuni, pornind de la stari de stres nesemnificative, la variatii bruste de temperatura, sau la alimente si bauturile calde.

acum 91 luni (16 Feb 2016)

Cuperoza sau rozaceea este o afectiune comuna a pielii caracterizata prin dilatarea unor vase sangvine de pe fata.

In prezent, medicii dermatologi sustin ca rozaceea apare "gratie" mai multor factori, printre care se numara stresul sau variatiile bruste de temperatura.

Potrivit specialistilor, boala se instaleaza treptat, fiind caracterizata de inrosirea fetei in zonele in care vasele sangvine se dilata. Cuperoza apare mai ales la persoanele care au peste 30 de ani. La barbati, afectiunea se manifesta prin ingrosarea pielii de pe obraji si nas.

In cazuri extreme, rozaceea poate determina complicatii la nivelul ochilor prin infectarea pleoapelor si aparitia conjunctivitei.

Medicii dermatologi folosesc pentru tratamentul cuperozei laserul vascular, o tehnica tintita care identifica si trateaza doar vasele de sange dilatate. Acestea se sclerozeaza si in cateva saptamani sunt resorbite de organism. Pentru o cuperoza usoara-medie, dermatologii recomanda doua-trei sedinte de tratament, realizate la un interval de sase saptamani una de alta. Exista o multitudine de factori care determina aparitia acestei afectiuni, pornind de la stari de stres nesemnificative, la variatii bruste de temperatura, sau la alimente si bauturile calde. Dupa cativa ani de evolutie, roseata devine permanenta din cauza dilatarii vaselor de sange si poate fi observata cu ochiul liber. Cea mai frecventa dintre ele este roseata nefireasca din obraji care apare adesea la menopauza", a aratat medicul dermatolog Corneliu Dobre, medic primar in cadrul Clinicii de Dermatologie de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Pentru ingrijirea pielii afectate de cuperoza, dermatologii indica o asa-zisa gimnastica vasculara, ce consta in alternarea apei calde si reci atunci cand ne spalam pe fata.

Persoanele predispuse la cuperoza trebuie sa reduca din intensitatea si du... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro