Cum trag liberalii de timp in favoarea suspectului Borbely si in contradictie cu indicatiile lui Iohannis

Cum trag liberalii de timp in favoarea suspectului Borbely si in contradictie cu indicatiile lui Iohannis

Portita data de lege Desi Regulamentul Camerei Deputatilor spune ca solicitarile procurorilor se inscriu cu prioritate pe ordinea de zi, deputatii juristi se ascund in spatele unei omisiuni din legea statutului deputatilor si a senatorilor, care le permite deputatilor sa amane raportul peste termenul de trei zile numai in cazul cererilor de incepere a urmaririi penale, nu si in privinta solicitarilor de arestare. Senator PSD: "Pun la bataie salariul meu pe un an ca nu-l vor da jos pe Tariceanu" Copresedintele PNL, Vasile Blaga, care se incalzeste pentru a prelua pozitia de omul doi in stat de la Calin Popescu Tariceanu, s-a intalnit astazi cu parlamentarii UDMR pentru a-i convinge sa se alature demersului lor de a-l debarca pe Tariceanu de la sefia Senatului.

acum 113 luni (19 Feb 2015)

Initial, deputatii juristi au anuntat ca solicitarea DNA se afla pe ordinea de zi a sedintei de astazi.

"Eu am pus pe ordinea de zi de astazi, dar colegii din PNL au solicitat sa discutam astazi doar proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice", a declarat, pentru "Adevarul", Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice. Dupa ce presa a scris saptamana trecuta despre faptul ca UDMR ar fi disponibil sa negocieze cu PSD cele opt voturi pe care le au in Senat in schimbul unui vot impotriva cererii procurorilor privind inceperea urmaririi penale a deputatului UDMR, Laszlo Borbely sau, cel putin, o amanare a dezbaterii solicitarii DNA, Vasile Blaga s-a intalnit cu mai multi parlamentari UDMR pentru a clarifica aceste zvonuri. "Colegii au spus ca s-au ocupat de Elena Udrea si la Borbely nu au reusit sa consulte dosarul", este explicatia amanarii avizului Comisiei Juridice, data de Ciuca.

Deputatul PNL Theodor Nicolescu, vicepresedintele Comisiei Juridice, ne-a declarat luni ca, cel mai tarziu, la sfarsitul saptamanii acesteia deputatii juristi trebuie sa dea un vot solicitarii procurorilor privind inceperea urmaririi penale in cazul deputatului UDMR, Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita pentru interventii in vederea atribuirii unor contracte.

Amanarea lui Borbely vine dupa un alt semnal dat de presedintele Klaus Iohannis, care i-a avertizat pe parlamentari sa nu mai recurga la diverse tertipuri in privinta cererilor procurorilor. "Procedurile pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor si cele de efectuare a urmaririi penale pentru ministri si fosti ministri, membri ai Parlamentului trebuie sa devina mai simple si mai transparente. Reinnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a intelege ca un Parlament tolerant cu coruptia si coruptii nu se va bucura niciodata de respectul si increderea cetatenilor", a scris Klaus Iohannis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro