Cum tine Tariceanu scandalul din ALDE departe de ochii presei

Cum tine Tariceanu scandalul din ALDE departe de ochii presei

La ora 13.00, va avea loc sedinta Biroului Politic Central al ALDE, la ora 13.30 se intruneste Delegatia Permanenta Nationala ALDE, iar de la ora 16.00 vor incepe lucrarile Congresului ALDE, care se desfasoara in Sala A. In urma retragerii sprijinului politic de catre ALDE, partid dominat de aripa Tariceanu, Constantin a ramas fara portofoliul de ministru al Mediului si functia de vicepremier.

acum 39 luni (19 Apr 2017)

"Vineri, 21 aprilie, va avea loc deschiderea lucrarilor Congresului Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE). La ora 13.00, va avea loc sedinta Biroului Politic Central al ALDE, la ora 13.30 se intruneste Delegatia Permanenta Nationala ALDE, iar de la ora 16.00 vor incepe lucrarile Congresului ALDE, care se desfasoara in Sala A.

Asadar, liderii ALDE se vor intruni cu trei ore inainte de Congres in doua sedinte cu usile inchise, din moment ce accesul presei va fi posibil mult mai tarziu. Prin urmare, in contextul in care parlamentarii ALDE din tabara lui Daniel Constantin vor sa sa tergiverseze lucrarile Congresului, Tariceanu si oamenii din jurul sau vor fortarea lucrarilor pentru a fi aleasa noua conducere, pentru functia de presedinte candidand chiar presedintele Senatului. In urma retragerii sprijinului politic de catre ALDE, partid dominat de aripa Tariceanu, Constantin a ramas fara portofoliul de ministru al Mediului si functia de vicepremier. In continuare exista un proces pe rolul instantei, un proces pe fond, care trebuie judecat si care va spune in final daca comportamentul lui Tariceanu si deciziile acestuia sunt democratice sau abuzive, asa cum am sustinut si sustin in continuare", a precizat Daniel Constantin.

Anularea fuziunii PC-PLR

Copresedintele partidului a tinut sa sublinieze faptul ca "fuziunea care a dus la formarea ALDE a fost un esec din cauza lui Tariceanu, care a pus pe primul loc interesul sau si al apropiatilor sai, in defavoarea unei constructii politice serioase". De asemenea, Daniel Constantin a subliniat ca va merge mai departe cu procesul pentru anularea fuziunii dintre PC si PLR, ceea ce inseamna, practic, scindarea ALDE si ca fiecare tabara isi va vedea de propriul drum. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro