Cum te pot imbolnavi tratamentele prescrise de "dr. Google": "Avem reactii diferite in fata bolii"

Cum te pot imbolnavi tratamentele prescrise de

Intr-o perioada in care internetul abunda de informatii pe teme medicale, pentru pacienti este tot mai greu sa inteleaga care sunt informatiile corecte si care sunt false. Este foarte important ca orice abordare de tratament sa fie facuta cu o consultare a unui specialist, fie ca vorbim de tratamente conventionale, de homeopatie, de nutritie", atrage atentia medicul Voicu Simedria.

acum 84 luni (28 Mar 2016)

Intr-o perioada in care internetul abunda de informatii pe teme medicale, pentru pacienti este tot mai greu sa inteleaga care sunt informatiile corecte si care sunt false.

"Informarea de pe surse online despre modul in care o boala poate fi gestionata, tratata, poate supune un pacient la multe complicatii, chiar la o evolutie in rau a bolii. Este foarte important ca orice abordare de tratament sa fie facuta cu o consultare a unui specialist, fie ca vorbim de tratamente conventionale, de homeopatie, de nutritie", atrage atentia medicul Voicu Simedria. "Nu toate sursele de informare de pe internet, legate de sanatate, sunt furnizate de medici. Eu ma confrunt des cu situatii in care pacientele vin si imi spun de tot felul de leacuri la care au apelat, dar nu au ajutat. Ba chiar faptul ca au asteptat minuni si nu au venit din timp la un consult a facut ca boala sa evolueze si sa se agraveze", a mai aratat Voicu Simedria.

In urma valului de paciente care au ajuns la el neinformate sau gresit informate, medicul timisorean, impreuna cu o echipa de specialisti din domeniu, a infiintat doua site-uri sigure din punct de vedere al informatiilor oferite pacientelor.

"Am construit doua platforme online despre chirurgia ginecologica si despre endometrioza, pe care toate informatiile sunt oferite de medici specialisti. Un medic intelege aspectul multidisciplinar al unei boli si este cel mai in masura sa ofere tratamente si solutii complementare de tratament", a mai declarat medicul timisorean. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro