Cum te poate ajuta limbajul corpului sa castigi un interviu de angajare

Cum te poate ajuta limbajul corpului sa castigi un interviu de angajare

Gesturile si miscarile pe care le facem in timpul unui interviu de anjgajare pot sa spuna despre noi mai multe decat cuvintele exprimate. Spatiul dintre voi Indiferent de cultura din care facem parte, exista intotdeauna patru tipuri de spatii in jurul nostru: de la cel mai indepartat la cel mai apropiat, acestea sunt: public, social, personal si intim. Unde te asezi Daca strangerea de mana ne duce in spatiul personal al angajatorului (acesta fiind si motivul pentru care facem acest gest), modul in care sunt aranjate scaunele la interviurile de angajare ne indeparteaza de acesta.

acum 69 luni (3 Feb 2015)

Gesturile si miscarile pe care le facem in timpul unui interviu de anjgajare pot sa spuna despre noi mai multe decat cuvintele exprimate.

La interviurile de angajare, limbajul corpului poate cantari foarte mult in decizia angajatorului, asa incat este foarte important cum ne prezentam.

Strangerea de mana

Primul contact dintre un candidat si cel care sustine interviul de angajare este strangerea de mana.

"Raportul trebuie sa fie de similitudine. Daca iti reglezi forta in functie de cea a interlocutorului, vei arata ca iti doresti sa fiti egali. Daca ai o strangere de mana mai puternica decat a lui, ii poti crea senzatia unei atitudini de dominare", spune specialistul.

Spatiul dintre voi

Indiferent de cultura din care facem parte, exista intotdeauna patru tipuri de spatii in jurul nostru: de la cel mai indepartat la cel mai apropiat, acestea sunt: public, social, personal si intim. Cum cel intim nu trebuie incalcat in cadrul unui interviu de angajare, trebuie sa intri in spatiul personal al celui care sustine interviul daca vrei ca acesta sa decida in favoarea ta", recomanda Nick Morgan, specialist in comunicare din Boston si autorul unei carti despre tehnicile prin care poti deveni lider.

Unde te asezi

Daca strangerea de mana ne duce in spatiul personal al angajatorului (acesta fiind si motivul pentru care facem acest gest), modul in care sunt aranjate scaunele la interviurile de angajare ne indeparteaza de acesta. "Lucrul acesta il ajuta pe angajator sa ne respinga, dar este mai greu pentru noi sa facem o impresie buna. Prin urmare, cauta modalitati subtile de a intra in spatiul sau personal", mai spune Nick Morgan. De exemplu, poti muta usor scaunul mai aproape de cel care te intervieveaza sau te poti aseza de aceeasi parte a mesei daca ea este rotunda. Aplecati-va in fata, dar "incer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro