Cum te aperi de Ebola. Explicatiile medicului roman care-i pazeste pe britanici de cumplita boala africana

Cum te aperi de Ebola. Explicatiile medicului roman care-i pazeste pe britanici de cumplita boala africana

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat incheierea epidemiei de Ebola in Nigeria dupa 42 de zile in care nu s-a mai inregistrat niciun caz de imbolnavire. Pentru a le sari in ajutor, Departamentul de Sanatate Publica din Anglia a produs un ghid de identificare si management al pacientilor suspectati de Ebola atat de medicii din spital, cat si de cei din asistenta medicala primara, respectiv medicii de familie si cei din ambulator. Febra hemoragica virala trebuie suspectata la indivizi cu febra mai mare de 38 de grade sau istoric de febra in ultimele 24 de ore, care au vizitat zonele afectate in ultimele 21 de zile. Vanzarile la masti chirurgicale, la costume de protectie sau la alte echipamente au crescut incredibil de repede in zona Chicago, si nu numai, iar Biroul de Afaceri din SUA a avertizat consumatorii cu privire la "o gama larga de escrocherii legate de Ebola, dar si activitati caritabile indoielnice".

acum 63 luni (21 Oct 2014)

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat incheierea epidemiei de Ebola in Nigeria dupa 42 de zile in care nu s-a mai inregistrat niciun caz de imbolnavire. In acelasi timp, patru europeni care au contactat virusul ucigas si au fost repatriati s-au facut bine printre ei numarandu-se si asistenta medicala din Spania, care a beneficiat de un tratament experimental. De exemplu, in SUA autoritatile sanitare, acuzate de o serie de neglijente care au condus la contaminarea cu febra hemoragica a doua cadre medicale, au publicat ieri noi directive mai stricte pentru a asigura protectia personalului medical care trateaza pacientii infectati cu virusul Ebola. De altfel, printre cadrele medicale care au anuntat ca se vor deplasa in zonele de contaminare se numara si o parte dintre cele care au contactat virusul si s-au vindecat.

Riscuri majore pentru medici si asistenti medicali

Cu toate ca recunoaste riscurile majore la care se supun medicii si asistentii medicali care intra in contact cu persoanele infectate cu Ebola, medicul roman Felicia Buruiana, care profeseaza de ani buni intr-un spital din Marea Britanie, spune ca Europa ar trebui sa trimita si mai multe cadre medicale in zona endemica. Asa cum se trimit oameni pe campul de lupta, asa se trimit si pe campul unei lupte cu o patologie care este deosebit de agresiva si care, cu certitudine, trebuie stopata", a declarat pentru "Adevarul" Buruiana, care este de parere ca acestia trebuie foarte bine instruiti si protejati. Felicia Buruiana a mai marturisit ca masurile luate in Marea Britanie pentru protejarea populatiei de cumplitul virus difera de cele luate de autoritatile romane in ultimele doua luni.

"Departamentul de Sanatate din Marea Britanie a raspandit documente catre tot personalul medical cu privire la aceasta boala si cu ce trebuie facut in momentul in care apare un potential caz de imbolnavire cu Ebola. Nu am facut o pregatire propriu-zisa, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro