Cum te ajuta practica mindfulness sa devii mai concentrat. "Ai observat ca inca mai sunt frunze in copaci?"

Cum te ajuta practica mindfulness sa devii mai concentrat.

Oamenii care compun societatea actuala devin de la o zi la alta mult mai ocupati si captivi in rutina de zi cu zi, dupa cum o arata si studiile. Insa, in graba asta de a-ti indeplini toate sarcinile, te poti afla in situatia in care pierzi legatura sau conexiunea cu timpul prezent, nefiind constient de faptul ca deja o parte din sarcini sunt indeplinite, ca timpul a trecut rapid, ca ai fost ingrijorat, stresat si te mai durea si capul.

acum 88 luni (15 Dec 2016)

Oamenii care compun societatea actuala devin de la o zi la alta mult mai ocupati si captivi in rutina de zi cu zi, dupa cum o arata si studiile. Odata cu tehnologizarea masiva au crescut si sarcinile pe care oamenii le indeplinesc simultam, pierzandu-si in acest fel concentrarea si atentia asupra unei multitudini de lucruri din jurul lor. Pentru a putea sa isi recapete atentia si limpezimea gandurilor, tot mai multi dintre ei apeleaza la o practica destul de noua pe teritoriul Romaniei, mindfulness. Va dau cateva exemple: O mama impatureste hainele, in timp ce este atenta la un copil care se joaca si celalalt care se uita la televizor. Sau: iti planuiesti ziua, in timp ce iti bei cafeaua si asculti radioul, si apoi intri direct in activitatile zilnice, dar intre timp, cu ganduri sa planifici si ceva pentru weekend. Insa, in graba asta de a-ti indeplini toate sarcinile, te poti afla in situatia in care pierzi legatura sau conexiunea cu timpul prezent, nefiind constient de faptul ca deja o parte din sarcini sunt indeplinite, ca timpul a trecut rapid, ca ai fost ingrijorat, stresat si te mai durea si capul. Mindfulness este practicat cu scopul de a-ti focusa atentia pe momentul prezent si acceptandu-l fara sa judeci", explica Anca Orha, practicant de mindfulness.

Mindfulness este de fapt un tip de medicatie cu radacini stravechi Buddhiste, dar aceasta a fost adaptata si pentru cei mai religiosi, care rostesc diverse rugaciuni si incantatii atunci cand o practica. Scopul final este ca cei care participa sa plece acasa mult mai incarcati de energie si sa poata dezvolta o atentie sporita. Mindfulness implica de asemenea si acceptarea, insemnand faptul ca suntem atenti la gandurile si sentimentele noastre, insa nu ne judecam.

Anca Orha practica acest de meditatie de mai bine de un an iar numarul celor care i se alatura creste periodic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro