Cum sunt tepuiti turistii pe litoral cu o zi de vacanta platita in avans

Cum sunt tepuiti turistii pe litoral cu o zi de vacanta platita in avans

In fiecare vara, pe litoral se isca scandaluri intre turisti, hoteluri si agentiile de turism care le-au vandut biletele la mare. Totusi, acestia spun ca problema de la cazare nu este un fenomen pe litoralul romanesc si ca incurcatura este intalnita si la case mai mari. Eu, de exemplu, la hotelul de 3 stele din Jupiter, am primit turisti trimisi de la 2 stele. "Cu o saptamana-doua inainte, turistii sa sune la receptia hotelului pentru care au optat si sa se asigure ca rezervarea lor este facuta, ca locul este disponibil inainte sa ajunga ei acolo.

acum 48 luni (27 Aug 2015)

In fiecare vara, pe litoral se isca scandaluri intre turisti, hoteluri si agentiile de turism care le-au vandut biletele la mare.

Asa au patit si sotii Constantin si Liliana din Bistrita-Nasaud, care si-au cumparat biletele pentru litoral, inca din aprilie, printr-o agentie de turism din orasul lor. Oamenii au cercetat oferta si au ales un hotel din statiunea Saturn, iar perioada de concediu a fost stabilita pentru inceputul lunii august.

Numai ca lungul drum de la Bistrita la Constanta nu s-a incheiat cu odihna visata. Ajunsi la hotel, turistii au fost nevoiti sa astepte ore in sir in receptie, asezati pe bagaje, pentru ca gazdele nu aveau disponibile locurile pe care ei le rezervasera.

Pentru ca nu erau singurii in situatia asta, scandalul a fost imens, oamenii au sunat la OPC sa reclame situatia, dar nici aici nu au avut cui sa se planga. La finalul zilei de stres, nervi si cearta, oamenii si-au dat seama ca tocmai pierdusera o zi din vacanta lor, platita cu multe luni in avans.

"Cert e ca ne-am facut de ras si in fata prietenilor nostri veniti din Irlanda, pe care i-am convins sa vina sa-si faca vacanta in Romania. Noi am platit pachetul de vacanta cu toti banii pe loc, bani de care ei s-au folosit din luna aprilie. Aici este o schema care vad ca functioneaza an de an pe litoralul romanesc. Vina turismului din varf de sezon

Pentru investitorii din turism, situatia este prea bine cunoscuta. Totusi, acestia spun ca problema de la cazare nu este un fenomen pe litoralul romanesc si ca incurcatura este intalnita si la case mai mari. Iar in ultimii ani astfel de situatii s-au rarit pe litoralul romanesc", este de parere Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

"Toata lumea vrea la mare in varf de sezon si nu accepta alternative. Intervine apoi lipsa de comunicare intre agentiile de turism si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro