Cum sunt "reciclati" parlamentarii. Deputatul-svastica, relocat fara concurs sef de universitate de un coleg de partid

Cum sunt

"Pe perioada preluarii atributiilor de director general adjunct administrativ al universitatii, domnul inginer Sorin Avrem Iacoban va beneficia de drepturile salariale aferente functiei de conducere", se arata in decizia de numire. Functia de director general administrativ este ocupata in prezent de Petru Condrea, insa nivelul de salarizare al acestuia, contrar reglementarilor legale impuse de Agentia Nationala de Integritate, nu a fost facut niciodata public. In schimb, a fost descoperit, alaturi de alte zeci de persoane din Moldova, ca a votat de 8 ori pe listele suplimentare numai la sectii de pe raza municipiului Iasi.

acum 73 luni (30 Dec 2016)

Sorin Avram Iacoban, membru PSD si fost deputat din partea acestui partid in vechea legislatura, a fost numit direct, fara concurs, director adjunct administrativ al Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" (UTI) din Iasi. Iacoban a fost considerat in Iasi marele pierzator al procesului de desemnare a candidatilor PSD, surse din partid precizand ca ar fi fost lasat pe dinafara urmare a unei decizii luate de liderul Liviu Dragnea. Numirea in functia de director adjunct al universitatii iesene a venit la doua zile de la alegerile parlamentare, ce au avut loc pe 11 decembrie 2016, printr-o decizie luata de senatul institutiei de invatamant superior.

Decizia de numire a lui Iacoban a fost semnata de profesorul universitar Doru Panescu, presedintele al Senatului UTI. Potrivit documentului de numire, prezentat de jurnalvirtual.ro, Iacoban nu a sustinut un concurs pentru functia pe care a obtinut-o, el urmand sa o ocupe temporar, pentru cel putin 6 luni. "Pe perioada preluarii atributiilor de director general adjunct administrativ al universitatii, domnul inginer Sorin Avrem Iacoban va beneficia de drepturile salariale aferente functiei de conducere", se arata in decizia de numire. Cu alte cuvinte, Iacoban va avea acces, prin prisma functiei sale, la cele mai importe sectoare de ordin administrativ din universitatea ieseana, al carei rector este, din 2015, profesorul Dan Cascaval.

Functia de director general administrativ este ocupata in prezent de Petru Condrea, insa nivelul de salarizare al acestuia, contrar reglementarilor legale impuse de Agentia Nationala de Integritate, nu a fost facut niciodata public. De altfel, nici o persoana din conducerea universitatii, de mai multi ani, nu si-a publicat declaratia de avere, sumele castigate de acestea fiind un mister. Iacoban nu a putut fi contactat in cursul zilei de vineri pentru a-si expune un punct de vedere.

Lider peste campus

Sorin Iacoban controleaza inca de la inceputul an... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro