Cum stimuleaza baia cu flori de tei somnul profund. Modalitatea in care se pregateste apa cu efect somnifer

Cum stimuleaza baia cu flori de tei somnul profund. Modalitatea in care se pregateste apa cu efect somnifer

"Avem nevoie de doua maini de flori de tei, care se lasa la inmuiat intr-o oala cu 3-5 litri de apa calduta, timp de 12 ore (de dimineata pana seara).

acum 41 luni (23 Jan 2018)

Florile de tei se regasesc in compozitia multor ceaiului calmante, sedativ sudorifice, si a celor contra tulburarilor cardiace. Desi putina lume stie, unele dintre aceste efecte se pot obtine, la fel de bine, si cu ajutorul bailor cu flori de tei.

"Avem nevoie de doua maini de flori de tei, care se lasa la inmuiat intr-o oala cu 3-5 litri de apa calduta, timp de 12 ore (de dimineata pana seara). Efectul somnifer al bailor cu flori de tei se datoreaza farnesolului, substanta activa din aceasta planta ce confera preparatelor din flori de tei proprietati sedative.

"Se poate recurge la baia generala cu ceai fitobalneologic calmant in compozitia caruia mai intra, pe langa flori de tei, sulfina si radacina de valeriana. Aceasta baie este indicata In starile de nervozitate, insomnii etc, odata cu administrarea, pe care orala a infuziei din flori de tei", mai spune specialistul.

Sa nu uitam ca florile de tei contin, pe langa farnesol si alte substante active, precum flavonoizi, taninuri, vitamine, substante triterpenice si chiar zaharoza (in timp ce in scoarta se gasesc polifenoli si heterozide cumarinice) care au, printre altele, capacitatea de inmuia tesuturile, de a ameliora starile de inflamatie si de a intensifica transpiratia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro