Cum stim ca alunitele pot fi cangerigene si cand trebuie sa mergem la doctor

Cum stim ca alunitele pot fi cangerigene si cand trebuie sa mergem la doctor

Persoanele care au un numar mare de alunite ar trebui sa apeleze la creme cu factor de protectie mare", explica dermatologul Liliana Pop-Mindru. Dermatologul ne recomanda sa profitam de soare in lunile de vara, primavara si toamna si sa nu apelam la bronzul de solar.

acum 107 luni (1 Jun 2015)

Nu este un secret faptul ca alunitele ofera un farmec aparte, motiv pentru care unele vedete apeleaza chiar la unele "false".

"Pe timp de vara mai ales sunt necesare creme fotoprotectoare cu factor mare, 50 de exemplu. Persoanele care au un numar mare de alunite ar trebui sa apeleze la creme cu factor de protectie mare", explica dermatologul Liliana Pop-Mindru.

Potrivit medicului dermatolog, cremele se aplica cu jumatate de ora inainte de expunerea la soare. Desi majoritatea apeleaza la cremele fotoprotectoare doar pe timp de vara, potrivit dermatologului, acestea trebuie aplicate inca din luna martie si pana in luna octombrie.

"Trebuie evitata expunerea la soare in intervalele periculoase pe timp de vara. Aceasta regula ar trebui respectata de toata lumea, nu doar de persoanele care au multe alunite. Modificarea alunitelor trebuie sa ne trimita la medic

Periodic, persoanele care au alunite ar trebui sa treaca pragul medicului dermatolog pentru un control de rutina.

Dermatologul Liliana Pop-Mindru ne recomanda sa consultam medicul specialist de fiecare data cand observam o modificare a alunitelor, fie ca este vorba despre marime, forma si chiar culoare.

Printre obiceiurile populare care pot sa devina periculoase pentru cei care au alunite si nu numai este mersul la solar. Dermatologul ne recomanda sa profitam de soare in lunile de vara, primavara si toamna si sa nu apelam la bronzul de solar. Colesterolul "rau" si "moartea alba" cresc riscul de infarct chiar si la tineri - explicatiile medicilor ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro