Cum si cati bani pot castiga tinerii care fac stagii de pregatire

Cum si cati bani pot castiga tinerii care fac stagii de pregatire

Cat va castiga un intern Potrivit proiectului de lege, scopul programului de internship (stagiu de practica -n.r.) este de a aprofunda cunostintele teoretice dobandite de adolescenti in scoala si de a imbunatati aptitudinile practice sau dobandirea de noi abilitati. Pe de alta parte, angajatorii care in termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship incheie un contract de munca cu persoana care a desfasurat programul, vor primi la cere o prima de promovare a angajarii echivalenta cu 1.000 de euro per angajat.

acum 83 luni (14 Jun 2017)

Ministerul Muncii a pus in dezbatere publica Legea Internshipului, care reglementeaza conditiile care trebuie indeplinite de un angajator pentru a putea primi un tanar in practica, printre obligatii fiind stipulate incheierea unui contract si plata unei indemnizatii pentru munca prestata. De altfel, Guvernul invita reprezentantii societatii civile, dar si pe toti cei interesati sa contribuie la definitivarea acestei legi, pe 17 iunie, in Parcul Herastrau, la ONGFest.

Cat va castiga un intern

Potrivit proiectului de lege, scopul programului de internship (stagiu de practica -n.r.) este de a aprofunda cunostintele teoretice dobandite de adolescenti in scoala si de a imbunatati aptitudinile practice sau dobandirea de noi abilitati. Contractele de internship se vor incheia pe o durata de cel mult sase luni, fara posibilitatea prelungirii, iar aceasta perioada va fi considerata vechime in munca si vechime in specialitate. Programul acestuia va fi de sase ore pe zi, in regim de maxim 30 de ore pe saptamana, timp de cinci zile urmate de doua zile consecutive de repaus. Fiecarui intern o sa-i fie repartizat un coordonator, iar la finalul perioadei acesta o sa-i inmaneze un referat de evaluare si un certificat de internship.

Pe de alta parte, angajatorii care in termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship incheie un contract de munca cu persoana care a desfasurat programul, vor primi la cere o prima de promovare a angajarii echivalenta cu 1.000 de euro per angajat. Asta bineinteles, dupa indeplinirea obligatiei de mentinere a raporturilor de munca cu acesta pentru o perioada neintrerupta de cel putin 24 de luni.

Avantaje de toate partile

"Legea este foarte benefica in sensul in care face o distinctie clara intre stagiile de practica, internshipul platit sau neplatit si contractul de munca pe perioada determinata. Si internii vor avea c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro