Cum si-a triplat UNPR numarul de parlamentari

Se situa, astfel, in josul clasamentului fortelor politice reprezentate in Legislativ, fiind depasit nu doar de PSD, PNL si PDL, dar si de PP-DD (68 de alesi), PC (21 de alesi) si UDMR (27 de alesi). Reprezentant al partidului lui Oprea a fost in Camera Deputatilor, timp de aproape un an, si Gigi Netoiu, inainte de a fi condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Transferurilor.

acum 95 luni (14 Jan 2015)

Partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea l-a inregimentat, ieri, si pe Radu Stroe, ex-ministrul PNL, actual membru al PLR. De la inceputul actualei legislaturi si pana in prezent, UNPR si-a triplat, prin racolare, numarul de senatori si deputati, ajungand astfel sa aiba un cuvant de spus tot mai greu in negocierile politice.

Deputatul Radu Stroe si-a dat, ieri, demisia din Partidul Liberal Reformator (PLR) condus de Calin Popescu Tariceanu si se va inscrie in UNPR.

Potrivit unor surse parlamentare, Stroe ar fi fost nemultumit de faptul ca Tariceanu a renuntat sa mai sustina nominalizarea sa ca ministru pentru Secretariatul General al Guvernului in Cabinetul Ponta 4. Tariceanu a facut un pas inapoi in conditiile in care PSD nu a dorit sa cedeze aceasta functie, ocupata de Ion Moraru (fara rang de ministru). Pe de alta parte, este posibil ca Stroe sa vrea sa se asigure ca va fi in majoritatea parlamentara, indiferent de situatie.

Performanta oamenilor lui Oprea

Dupa alegerile parlamentare din decembrie 2012, UNPR a obtinut (in urma candidaturilor comune cu PSD, PC si PNL) 10 mandate de deputat si cinci de senator. Se situa, astfel, in josul clasamentului fortelor politice reprezentate in Legislativ, fiind depasit nu doar de PSD, PNL si PDL, dar si de PP-DD (68 de alesi), PC (21 de alesi) si UDMR (27 de alesi). Acum, dupa aproape doi ani, partidul lui Gabriel Oprea se poate lauda ca a intrat in Top 3, numarand 37 de deputati (cu tot cu achizitiile de luni si marti) si 13 senatori.

Din aceasta pozitie, UNPR nu doar ca si-a permis sa puna destule conditii in cadrul negocierilor cu partenerii de guvernare, dar este o tinta foarte atractiva si pentru actuala opozitie. In iunie 2014, de exemplu, progresistii nu au fost de acord ca PP-DD sa fie cooptat la guvernare, iar liderii formatiunii sa primeasca vreun post in Cabinetul Ponta. Apoi, in decembrie anul trecut, cand s-a pus problema intrarii PLR la guvernare, iar Calin Po... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro