Cum si-a securizat Ponta fotoliul in PSD pentru inca opt luni

Premierul si vicepremierul i-au strans pe toti liderii din teritoriu, in weekend, la Bucuresti, si i-au anuntat ca viitorul Congres al partidului va fi organizat abia spre sfarsitul anului, "undeva in luna noiembrie". Ca sa nu aiba chiar nicio emotie, l-au tras pe linie moarta si pe europarlamentarul Catalin Ivan, cel care isi anuntase intentia de a candida la sefia PSD. De altfel, potrivit unor surse din PSD, doi lideri marunti au mai propus ca functia de presedinte onorific al PSD, detinuta de Ion Iliescu, sa fie desfiintata.

acum 102 luni (22 Mar 2015)

Premierul si vicepremierul i-au strans pe toti liderii din teritoriu, in weekend, la Bucuresti, si i-au anuntat ca viitorul Congres al partidului va fi organizat abia spre sfarsitul anului, "undeva in luna noiembrie". Pana atunci, Ponta si Dragnea se vor asigura ca nu mai au niciun contestatar si vor putea candida, linistiti, pentru inca un mandat in fruntea PSD. Mai intai, Ponta si Dragnea s-au opus organizarii unui Congres al partidului imediat dupa alegerile prezidentiale, un Congres care ar fi putut foarte usor sa-i debarce dupa esecul din 16 noiembrie. Ca sa nu aiba chiar nicio emotie, l-au tras pe linie moarta si pe europarlamentarul Catalin Ivan, cel care isi anuntase intentia de a candida la sefia PSD. Asa se face ca sedinta de sambata a conducerii PSD a aratat ca in partid nu mai exista opozitie.

"Este foarte usor sa acuzam pe oricine"

Liderii judeteni au aplaudat frenetic discursurile sustinute de Ponta si Dragnea, desi vorbele celor doi nu erau decat niste scuze puerile pentru pierderea alegerilor. Rezultatul alegerilor arata ca pierderea alegerilor nu este din cauze conjuncturale, am avut un rezultat foarte bun, iar partidul s-a mobilizat exemplar.

"A existat o manipulare care se perpetueaza de un deceniu si intretine sentimentele anticomuniste si care se activeaza la alegerile prezidentiale. Din cauza acestor confuzii mostenite din timpul regimului comunist, se ajunge ca partidul sa fie la cote electorale scazute in randurile tinerilor, desi am avut cel mai tanar presedinte de partid si bun. "Am auzit, pentru prima data as zice eu, o scurta analiza a alegerilor prezidentiale, din care am aflat ca nimeni nu e vinovat, ceea ce nu prea se poate", a spus Buzatu, insa interventia sa a ramas una izolata la Consiliu. Au aflat romanii intre cele doua tururi de scrutin ca PSD este comunist? O analiza mai profunda va arata greseala spargerii USL si impingerea lui Victor Ponta sa candideze, lipsa unei... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro