Cum si-a pierdut Corneliu Barladeanul onoarea in judetul natal. Fostul episcop al Husilor, tratat asemenea lui Cristian Pomohaci

Cum si-a pierdut Corneliu Barladeanul onoarea in judetul natal. Fostul episcop al Husilor, tratat asemenea lui Cristian Pomohaci

Consilierii locali din Barlad au apreciat ca fostul inalt prelat a adus grave prejudicii de imagine comunitatii locale si judetului, urmare a scandalului sexual in care a fost implicat. Fostul coleg de camera al seminaristului, fosta pedagoga a seminarului Teologic, precum si mai multi preoti au afirmat ca in interiorul Seminarului Teologic din Husi presupusa relatie dintre Corneliu Barladeanu si seminaristul din filmare era de notorietate, iar respectivul elev nu ar fi fost singurul care ar fi ajuns in dormitorul prelatului.

acum 75 luni (4 Dec 2017)

Consilierii locali din Barlad au apreciat ca fostul inalt prelat a adus grave prejudicii de imagine comunitatii locale si judetului, urmare a scandalului sexual in care a fost implicat.

Initiativa retragerii titlului onorific a apartinut consilierului independent Bogdan Sarbu, dupa ce acelasi consiliu local a decis retragerea titlului de onoare acordat de CL Barlad si preotului-cantaret Cristian Pomohaci.

Daca in cazul lui Pomohaci, consilierii barladeni au votat aproape in unanimitate in favoarea retragerii titlului (cu 18 voturi din 20 exprimate), in cazul fostului episcop al Husilor decizia a fost luata la limita, din cei 19 consilieri prezenti, 10 au votat pentru, iar 9 pentru mentinerea titlului.

Corneliu Barladeanul a primit tilul de cetatean de onoare al municipiului Barlad inca din anul 2003, iar Cristian Pomohaci in anul 2012.

Cutremurul provocat de episcopul de Husi in BOR

Scandalul de la Episcopia Husilor a izbucnit la jumatatea lunii iunie anul curent.

Dupa arestarea la domiciliu a celor trei preoti acuzati de santaj, la scurt timp in presa tabloida a fost publicat unul dintre cele opt filmulete ridicate de procurorii DNA in urma perchezitiilor. Celalalt barbat a fost indicat de mai multe persoane ca fiind un fost elev de seminar, in prezent preot.

Inregistrarea ar fi fost realizata in timp ce seminaristul era elev in clasa XI-a si ar fi fost realizata de acesta chiar in scop de santaj. Fostul coleg de camera al seminaristului, fosta pedagoga a seminarului Teologic, precum si mai multi preoti au afirmat ca in interiorul Seminarului Teologic din Husi presupusa relatie dintre Corneliu Barladeanu si seminaristul din filmare era de notorietate, iar respectivul elev nu ar fi fost singurul care ar fi ajuns in dormitorul prelatului. Abia dupa publicarea materialului video, Mitropolia Moldovei a dispus oprirea de la slujire a episcopului de Husi. F... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro