Cum si-a marcat proprietatea un milionar suedez care a cumparat 1.000 de hectare de padure in Romania. "N-am mai vazut asa ceva"

Cum si-a marcat proprietatea un milionar suedez care a cumparat 1.000 de hectare de padure in Romania.

Unul dintre cei mai mari importatori-exportatori de cherestea din Europa a cumparat in urma cu mai multi ani aproximativ 1.000 de hectare de padure in comuna Vintileasca, judetul Vrancea.

acum 42 luni (10 Nov 2017)

Unul dintre cei mai mari importatori-exportatori de cherestea din Europa a cumparat in urma cu mai multi ani aproximativ 1.000 de hectare de padure in comuna Vintileasca, judetul Vrancea. Potrivit primarului comunei Vintileasca, suedezul face parte dintr-o familie foarte bogata de nobili suedezi.

"Am inteles ca detine peste 20.000 de apartamente in lumea intreaga. L-am intrebat de ce a fost nevoie de doua elicoptere, cand erau locuri suficiente pentru mai multe persoane si mi-a raspuns ca nu o sa gasesti niciodata o familie de nobili in acelasi mijloc de transport", ne-a declarat primarul Georgel Spataru.

Potrivit acestuia, suedezul a avut pretentia ca arborii din limitele amenajamentului silvic pe care il administreaza sa fie marcati in culorile statului suedez, galben si albastru (foto). Am lucrat aproape 30 de ani in domeniu si nu am vazut asa ceva.

Georgel Spataru spune ca firma suedezului a cumparat padurea de la un proprietar de padure din Tulnici, Balasinovici, care a avut o proprietate de 750 de hectare de padure, dar si de alti proprietari din zona.

Edilul este oarecum nemultumit de faptul ca, desi omul de afaceri suedez a promis initial ca nu va face exploatare din padure, ulterior s-a razgandit si acum masinile care transporta cherestea in zona strica drumurile comunei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro