Cum si-a facut Titi Smeureac agentie de stiri

Eram in bucatarie, care la mine la stana e la o distanta de cam zece metri de casa, si supravegheam o cratita in care pusese Zizi sa faca un Beef Stroganoff de post, gen. Deci eream io putintel cam mohorat, cand aud un huruit de motor in marsarier si vad carligul din spate de la camioneta lui Lita Paraschiv cum trece prin peretele bucatariei si se opreste la o palma de furtunul de la butelia de aragaz. Ca am uitat sa va spun ca Lita si-a facut un Monster Truck dintr-o carcasa de Dacia Papuc, montata pe un sasiu facut din doua jumatati de spate de tractor sudate intre ele cu rotile alea mari cu tot, la care i-a pus un motor de Jaguar de patru litri, adus din Anglia de o verisoara a lui, care era plecata de trei ani acolo si uitase deja ca in Romania se circula pe -dreapta.

acum 38 luni (21 Apr 2016)

Eram in bucatarie, care la mine la stana e la o distanta de cam zece metri de casa, si supravegheam o cratita in care pusese Zizi sa faca un Beef Stroganoff de post, gen. Pentru cine nu stie, vita a la Stroganoff de post este aproape la fel cu cea obisnuita, numai ca in loc de vita se pune paine sotata in ulei si-n loc de smantana, apa. Ca Zizi plecase de jumate de ora in casa, pentru numai doua minute, sa vada daca n-a luat foc fierul de calcat pe care-l uitase in priza, si nu se mai intorsese.

In opinia mea, cum ar zice maestrul Ion Cristoiu, facuse greseala ca deschisese televizorul si, fiind sfanta zi de joi, daduse mai mult ca sigur peste serialul "Las Fierbinti". Iar cand da la televizor peste "Las Fierbinti", Zizi e ca un soldat american bolnav de platfus care a calcat cu talpa goala pe declansatorul de la o mina antipersonal: nu se misca de pe loc nici un centimetru pana nu vine o echipa de salvare -sa-l scoata de-acolo.

Deci eream io putintel cam mohorat, cand aud un huruit de motor in marsarier si vad carligul din spate de la camioneta lui Lita Paraschiv cum trece prin peretele bucatariei si se opreste la o palma de furtunul de la butelia de aragaz. Ca Lita Paraschiv asta are un simt mai aparte al distantelor la parcarea cu spatele, desi altfel e om serios, secretar la Primaria din comuna Potroacele, care-i prima asezare umana aproape de stana. Dar ghinionul istoric a facut ca nu le-au mai gasit de vreo trei-patru ori la rand, din cauza ca ele fugeau la unguri in Ardeal, unde umbla vorba ca-s barbatii mai gospodari, gen. Prin urmare, ies eu in prag si-l vad pe Lita Paraschiv cum deschide portiera si sare pe pamant de la doi metri inaltime. Ca am uitat sa va spun ca Lita si-a facut un Monster Truck dintr-o carcasa de Dacia Papuc, montata pe un sasiu facut din doua jumatati de spate de tractor sudate intre ele cu rotile alea mari cu tot, la care i-a pus un motor de Jaguar de patru litri, adus din Anglia de o verisoara a lui, care era plecat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro