Cum si-a calculat Ponta convalescenta in functie de Constitutie. Iohannis poate sa refuze interimatul lui Oprea

Cum si-a calculat Ponta convalescenta in functie de Constitutie. Iohannis poate sa refuze interimatul lui Oprea

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook calendarul de recuperare dupa operatia suferita la genunchi, un plan ce pare facut cu ochii pe Constitutie. Plecat de o saptamana in Turcia, premierul nu poate lipsi de la sefia Guvernului mai mult de 45 de zile. "Fugarul de justitie Ponta isi bate joc de functia de Premier si de Romania.

acum 87 luni (21 Jun 2015)

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook calendarul de recuperare dupa operatia suferita la genunchi, un plan ce pare facut cu ochii pe Constitutie. Plecat de o saptamana in Turcia, premierul nu poate lipsi de la sefia Guvernului mai mult de 45 de zile. Urmeaza alte sapte zile de "control si supraveghere". "Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente. In maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urand sa continui recuperarea timp de sase luni", mai spune Ponta. Deci, chiar daca mai sta departe de Palatul Victoria inca o luna, la care se mai adauga saptamana petrecuta deja in spital, premierul Ponta s-ar incadra la fix in limita prevazuta de Constitutie pentru a reveni in functie. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada", a aratat Ponta. Insa Gabriel Oprea trebuie sa fie acceptat de presedintele Klaus Iohannis. "Daca primul-ministru este in imposibilitate de a-si exercita atributiile, Presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar", spune articolul 107 din Constitutie. Asadar, Constitutia lasa la libera alegere a presedintelui pe cine alge sa numeasca premier interimar, nu neaparat pe omul recomandat de Ponta.

"Se ascunde las in spatele halatelor albe"

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, spune ca Ponta trebuie sa demisioneze, nu sa se victimizeze. Acum nu este altceva decat un prim-ministru in exil, care incearca o campanie de victimizare prin fax, nimic altceva. "Fugarul de justitie Ponta isi bate joc de functia de Premier si de Romania. Guvernul e paralizat, Administratia e paralizata si credibilitatea Romaniei de tara atractiva pentru investitii e facuta praf. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro