Cum se vede cerul la primul planetariu mobil din Romania si care-i sunt povestile
Pasionatii de astronomie si curiosii de toate varstele sutn asteptati in acest weekend la cinematograful Dacia din Cluj nu la film, ci la proiectii spectaculoase insitite de prezentari interactive despre univers, constelatii si alte frumuseti ascunse pe bolta cereasca. E important ca ei sa poata pune intrebari, sa-si exprime bucuria liberi si sa isi dea seama de frumusetea universului, mai ales in contextul in care astronomia e o stiinta in plina expansiune, careia i se acorda o atentie din ce in ce mai mare si de catre publicul larg.
Pasionatii de astronomie si curiosii de toate varstele sutn asteptati in acest weekend la cinematograful Dacia din Cluj nu la film, ci la proiectii spectaculoase insitite de prezentari interactive despre univers, constelatii si alte frumuseti ascunse pe bolta cereasca.
Proiectiile vor avea loc intr-un dome mobil cu diametrul de 8 metri si inaltimea de 5 metri.
"Ne-am dat seama ca astronomia e tratata foarte sumar in scoli sau, cel putin, ca prezentarile care se fac nu sunt ambalate intr-un mod interactiv si atractiv pentru copii. E important ca ei sa poata pune intrebari, sa-si exprime bucuria liberi si sa isi dea seama de frumusetea universului, mai ales in contextul in care astronomia e o stiinta in plina expansiune, careia i se acorda o atentie din ce in ce mai mare si de catre publicul larg. Potrivit lui Filpisan, in tara noastra exista planetarii in foarte putine orase si, de cele mai multe ori, prezentarile care se fac acolo sunt statice. Nu acelasi lucru s eva petrece la Cluj unde proiectiile inedite isi propun sa aduca misterioasa bolta cereasca mai aproape de vizitatori, prin povesti si informatii interesante. Nu din avion Proiectiile de la Cluj se numesc "Exploratori ai Universului: Galileo Galilei si Curiosity" si le vor arata curiosilor o harta 1:1 a boltei ceresti de deasupra Clujului. Curiosii vor putea vedea si o proiectie 3D a unor asteroizi in miscare, care poate fi urmarita fara ochelari speciali, si pot porni intr-o calatorie in tainele universului. Domul in care se vor desfasura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.
Cei care vor sa vada cerul si sa-i asculte povestile isi pot face rezervare la 0752690245 sau contact@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute inainte de inceperea spectacolului, in limita locurilor disponibile. Cei mai mici dintre participanti trebuie sa aiba 4 ani si sa fie insotiti de un adult. Iar evenimentul de la Cluj se va desfa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro