Cum se trateaza alergia la alune

Cum se trateaza alergia la alune

Un studiu realizat de cercetatori britanici, citati de The Guardian, arata ca alimente care contin alune si arahide ar trebui sa fie introduse in alimentatia celor mici pentru a nu exista mai tarziu intrebarea "Cum tratam alergia la alune?".

acum 47 luni (11 Mar 2016)

Un studiu realizat de cercetatori britanici, citati de The Guardian, arata ca alimente care contin alune si arahide ar trebui sa fie introduse in alimentatia celor mici pentru a nu exista mai tarziu intrebarea "Cum tratam alergia la alune?". La studiu au participat 640 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 11 luni, care erau predispusi la alergii cauzate de consumul de alune.

Acestia au consumat alune de trei ori pe saptaman, iar la sfarsitul studiului peste 17% dintre cei care nu au consumat alune au devenit alergici. Cercetatorii au descoperit ca cei care au primit praf de alune in doze mici in fiecare zi au inceput sa-si imbunatateasca toleranta fata de acestea. "Tratament" doar sub supravegherea medicului Participantii la studiu au trecut mai intai printr-o experienta destul de neplacuta. Dupa aceasta experienta, toti pacientii au participat, timp de 44 de saptamani, la un experiment prin care li se administra in fiecare zi, sub limba, o bucatica mica de aluna. Cercetatorii au constatat ca 70% dintre pacienti au putut sa manance de zece ori mai multe alune pana sa reactioneze negativ organismul. Mai mult, dupa 68 de saptamani de tratament, participantii la studiu au putut sa manance cantitati importante de alune fara sa mai aiba vreo reactie alergica. Medicii care au realizat acest studiu spun ca acest tratament poate fi facut deocamdata numai sub supravegherea unui specialist, insa pe viitor spera sa rezolve definitiv problema celor care au alergie la alune. Potrivit nutritionistilor, alunele reusesc sa imbunatateasca circulatia sangvina, sunt vermifuge si sunt indicate celor care sufera de TBC, celor care sufera de litiaza renala si diabeticilor. Daca se adauga si sare afecteaza rinichii si se poate ajunge la retentie de apa si la hipertensiune. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro