Cum se simt bebelusii internati la Spitalul Marie Curie

Starea de sănătate a copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic este stabilă, a declarat, sambătă, şeful secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie", Radu Tăbăcaru, citat de Agerpres. Citeşte şi: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, in cazul copiilor din Argeş In prezent, autorităţile sanitare controlează loturile de portocale dintr-un lanţ de supermarketuri din Argeş, după ce atat părinţii, cat şi medicii şi-au exprimat suspiciunea cum că fructele ar putea fi motivul imbolnăvirii bebeluşilor, care au fost contaminaţi cu o bacterie periculoasă, informează Digi24.

acum 75 luni (13 Feb 2016)

Starea de sănătate a copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic este stabilă, a declarat, sambătă, şeful secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie", Radu Tăbăcaru, citat de Agerpres.

"Cei patru pacienţi care sunt acum in secţia de nefrologie sunt stabili, iar cei cinci din secţia de terapie intensivă sunt şi ei la randul lor fără modificări majore faţă de ieri.

El a adăugat că la unul dintre copiii care se află la secţia de nefrologie medicii au decis intreruperea dializei. "El nu a scăpat de boală, să sperăm că boala a intrat in remisiune şi se superficializează.

Citeşte şi: Controale la portocalele dintr-un lanţ de magazine, in cazul imbolnăviriii bebeluşilor din Argeş

Medicul a menţionat că se aşteaptă ca marea majoritate a copiilor să işi revină, punctand că boala produce şi insuficienţe renale cronice şi chiar decese.

"Prevenţia ţine de regulile de igienă generale. Cazuri de acest gen or să mai fie cu siguranţă absolut, orice s-ar face, nu numai in Romania, peste tot in lume, şi din cand in cand se intamplă mici epidemii, chiar in ţările bogate şi dezvoltate.(...) Este clar că e o problemă să vină intr-o săptămană aşa un număr mare de pacienţi, este ieşit din rutină", a arătat Tăbăcaru.

El a menţionat că boala are un prognostic bun, dar sunt şi cazuri de decese.

Citeşte şi: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, in cazul copiilor din Argeş

In prezent, autorităţile sanitare controlează loturile de portocale dintr-un lanţ de supermarketuri din Argeş, după ce atat părinţii, cat şi medicii şi-au exprimat suspiciunea cum că fructele ar putea fi motivul imbolnăvirii bebeluşilor, care au fost contaminaţi cu o bacterie periculoasă, informează Digi24. Potrivit unul părinte al cărui bebeluş este internat la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, copilul ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro